Az automata benzinkút egy takarékos megoldás

Automata benzinkút

Ezt a nagyszerű berendezést a kamionosok igen hamar megkedvelték, de lassan a civilek is rászoknak. Az automata benzinkút lehetővé teszi az üzemanyagtöltő állomások kezelő személyzet nélküli üzemeltetését. A berendezésekből csak azonosítás után lehet tankolni, ez mágnes, vagy rádió frekvenciás kártya felhasználásával történhet. Az ilyen rendszerek Magyarországon is egyre nagyobb szerepet töltenek be a jelentős üzemanyag felhasználású vállalkozások körében.

Ezeket a szerkezeteket magas fokú megbízhatóság, illetve ellenőrizhetőség jellemzi. Az ilyen tankolásnál szükség lehet kontroll feladatok beiktatására. Az automata benzinkút lehetővé teszi az adminisztrációs feladatok teljes körű ellátását. Létezik egyszerűbb ilyen típusú rendszer is, az vagy a járművet, vagy a gépjárművezetőt azonosítva, a tankolás adminisztrációjához szükséges néhány alapvető információ megadására alkalmas vezérlő elektronikával van ellátva.

Van olyan önálló automata benzinkút, ami telepíthető a legtöbb kimérő szerkezet és kútoszlop mellé, mint kiegészítő és van olyan kivitelű is, ami tartozékaként egybe van építve a berendezéssel. Az ilyen típusok kialakításoktól függően 50, 80, vagy 120 felhasználót tudnak kezelni. Ha valakinek kedve támad üzemanyagtöltő állomást beindítani, van rá lehetősége. Egy ilyen vállalkozás odafigyelést és nagy törődést igényel. Létezik pályázat benzinkútra, ami egy remek lehetőség. Beindításához kell megfelelő terület, üzleti koncepció és elegendő tőke.

Az üzemeltetés szempontjából az első és talán az egyik legfontosabb szempont, hogy egy adott terület egyáltalán megfelel-e erre a célra. Tartsa szem előtt, hogy veszélyes, fokozottan tűz és robbanás veszélyes anyagok kezelésével jár együtt egy ilyen létesítmény! A pályázat benzinkútra kitűnő segítség lehet céljai megvalósításához. Létesítési feltételei, elhelyezési és védő távolságai, a telepítendő berendezések műszaki megfelelősége nagyon fontos. Ezek a jogszabályok tartalmazzák, milyen feltételeknek kell megvalósulniuk.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük