Biztosítás kategória bejegyzései

Utasbiztosítást kössünk, bárhova is megyünk!

biztosítáás

Utasbiztosítás

Egy külföldi országban eltöltött pihenés alkalmával is szükség van arra, hogy valamilyen biztosítással rendelkezzünk. Legyen bármilyen biztonságos az adott nyaralóhely, az utasbiztosítás megkötése elkerülhetetlen tényező. Bárkivel megeshet egy kisebb baleset a strandon való futkározás közben. Csak egy kagylónak kell rossz helyen lenni, ami felvágja a talpunkat.

Az utasbiztosítást mindig kössük meg olyan konstrukcióval, ami a legszélesebben képes lefedni a ránk váró esetleges veszélyeket. A legtöbb utazási iroda csak úgy utaztatja ki az ügyfeleit, ha már kötöttek utasbiztosítást. Erre a nevesebb utazási irodáknak saját lehetőségeik is vannak. Ha egy ismert irodánál szeretnénk kötni utasbiztosítást, akkor ezt megtehetjük interneten keresztül is. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kötelező biztosítás – utazáshoz is elengedhetetlen

Kötelező biztosítás

A kötelező biztosítás értünk, autósokért van. Jogilag lehetetlen kikerülni, mert nem önkéntes vállalása ez az autósnak, hanem kötelessége. Az kötelező biztosítás területi hatálya nem csak országon belülre szabható, hanem a külföldön történt balesetek esetében is érvényesíthető.

A kötelező biztosítás igazolása külföldön zöld kártyával történik, így lehetővé válik a nemzetközi utakon történt károk megtérítése, hisz az érvényben lévő kötelező biztosításunkat a zöld kártya felmutatásával igazolni tudjuk. Így bizonyossá válik a biztosítási fedezet.

A zöld kártya rendszerhez tartoznak Európa országai, Irán, Izrael, Marokkó, Tunézia – Fehéroroszország, Észtország, Lettország, Litvánia, Moldávia, Szovjetunió utódállamai, csak Oroszország és Ukrajna nem tartoznak ehhez a rendszerhez. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Egyre több lehetőség van arra, hogy online utasbiztosítást kössünk

Online utasbiztosítás

Nagyon sok a teendő egy külföldi útra való készülődés előtt. Nem szabad semmiről sem megfeledkezni, így arról sem, hogy bebiztosítsuk magunkat és a csomagjainkat. Akár már otthonról is igénybe tudjuk venni az online utasbiztosítás kötési lehetőséget, így még el sem kell mennünk sehová.

Az online utasbiztosítás megkötésekor pontosan meg kell adnunk azt, hogy melyik országba utazunk, hiszen különféle rizikófaktorral rendelkező csoportokba vannak besorolva a világ államai. Így ha egy közeli országba megyünk, ami még Európában van, akkor nagy valószínűséggel olcsóbb napi biztosítási árra számíthatunk, mintha pl. elmegyünk Kongóba, ahol éppen polgárháború dúl. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Ügyeljünk az utasbiztosítás térítési limitjeire

Utasbiztosítás

Mikor eldöntjük, hogy hova szeretnénk utazni, a második legfontosabb dolog a kényelmes, és igényeinknek megfelelő szállás kiválasztása. Ettől függ ugyanis, mennyire tudjuk élvezni az utazást, mennyire tudjuk kipihenni egy-egy jól sikerült nap után magunkat.

Az utazáshoz természetes módon szervesen kapcsolódik az utasbiztosítás megléte. E nélkül ugyanis nem indulhatunk útnak, főleg, ha egy számunkra ismeretlen országot akarunk felfedezni.

Az utasbiztosítás kiválasztása legalább annyira fontos, mint a kényelmes szállás kiválasztása. Emellett a nyári szezonban számolnunk kell azzal, hogy több olyan kockázati tényező is megnövekszik, amire itthon nem számíthatunk. Megnő a veszélye a zsebtolvajlásnak, a poggyász eltulajdonításának, a kisebb-nagyobb baleseteknek, hogy csak néhányat említsünk. Egy kattintás ide a folytatáshoz….