Citrom-diéta: erősít és fogyaszt!

Az egészséges citrom!

Az egészséges citrom!

Milyen gyakran fogyaszt citromot? A lakosság nagy része csak teázáskor, vagy kifejezetten megfázás idején választja a savanykás gyümölcsöt, amely bizonyítottan rendkívül magas C-vitamin tartalommal rendelkezik. A természet patikája azonban ennél jóval több pozitív hatással ruházta fel az élénksárga finomságot, amelynek frissen facsart leve vízzel megfelelő arányban hígítva kiválóan oltja a szomjat is.
Sokan nem tudják, de a citrom alapvetően savas jellegének ellenére a szervezet lúgosításában fontos szerepet tölt be. Manapság sokak számára jelent problémát az elsavasodás, és a túlsúly is sok esetben visszavezethető erre. A citrom rendszeres fogyasztásával elérhető a lúgosítás, beindítható a méregtelenítés, melyek egyértelműen fogyáshoz vezetnek.

Egy pohár citromos víz elfogyasztása után azonnal élénkebbnek érezzük magunkat, és a megfázás jeleni is gyorsabban elmúlnak. Az alapanyag tisztítja a vért, a véredényeket, ezáltal jó hatással van a keringésre és az egész szervezet általános állapotára. Az immunrendszer erősítése mellett az emésztési problémák is jól regálnak a citromra, a gyomorfal pedig megerősödik hatására. Akik zsíros hajjal, vagy fejbőrrel küzdenek, szintén hasznos, ha a citrom mellett teszik le voksukat, ugyanis mindkét probléma javulást mutat a citrom-kúra alkalmazására. Ihatja reggel éhgyomorra, és kortyolhatja a nap folyamán többször a frissen facsart citromlével elkevert vizet, a jótékony hatásokat pedig már néhány napon belül érezni fogja, hiszen energikusabban áll majd a mindennapokhoz, ráadásul a diéta is eredményesebb lesz!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.