Egészség kategória bejegyzései

Egyre népszerűbb a fog implantátum

A fog implantátum egy életre szól

A fog implantátum egy életre szól

Érdekes a genetika, mert vannak, akiknek állandóan problémáik vannak a fogaikkal, míg mások még csak nem is voltak fogorvosi rendelő közelében, mégis egészségesek a fogaik. Viszont ebben az esetben sem árt néha betérni egy ellenőrzésre, mert a bajt minden esetben könnyebb megelőzni.

Az elhanyagolt fogak lassan annyira tönkremennek, hogy fog implantátum szükséges a helyettesítésükre. A tudománynak köszönhetően, már egyszerűen pótolni lehet az elvesztett fogakat, amik teljesen úgy fognak kinézni, mintha eredetiek lennének.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Tartsa a lépést a zöldkagyló kapszulával!

zöldkagyló

zöldkagyló

A maori őslakosok már évszázadokkal ezelőtt pontosan tudták mire van szükségük ahhoz, hogy mindennapos tevékenységeikben a mozgásszervi megbetegedések ne gátolhassák őket. Az Új-Zéland partjainál tenyésztett taréjos zöldkagyló a táplálkozásuk fontos részét képezte. A modern világot is hamar meghódította, hiszen nagyon jó antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású, a benne lévő Omega-3 zsírsavaknak köszönhetően, valamint kivételesen magas glükozamin tartalma hatékonyan segít izom- és csontproblémák, ízületi gyulladás, porckopás esetén.
Egy kattintás ide a folytatáshoz….

A vérnyomáscsökkentő tea helyes alkalmazása

Vérnyomáscsökkentő tea

A magas vérnyomás sok veszélyt rejt, ezért mindenképpen kell kezdeni valamit ezzel a problémával. Elsősorban fel kell keresni egy specialistát, aki megállapítja, hogy mennyire súlyos a helyzet és felírja a szükséges gyógyszereket. Természetesen a vérnyomáscsökkentő tea fogyasztása is előnyös lehet, de mindenképpen fontos, hogy orvossal is konzultáljunk.

A vérnyomáscsökkentő tea önmagában lehet nem elegendő, sőt, gyógyszerekkel együtt még túlzottan kicsi értéket is produkálhat, ezért nem szabad csak a saját fejünk után eljárni. Amennyiben megbeszéljük az orvosunkkal és támogatja az ötletünket, akkor bele fogja kalkulálni a kezelésbe, hogy vérnyomáscsökkentő tea is alkalmazásra kerül, így nem lehet gond belőle. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

A rekreáció fontossága az egészségmegőrzésben

A rekreáció formái

Már az ősembernek is szüksége volt arra, hogy a fárasztó vadászatot követően valamivel feltöltődjön. Akkoriban egy-egy vad elejtésének újrajátszása, illetve a rítusok általi ünneplés szolgálta ezt a célt. Manapság már egészen másképpen pihennek, töltődnek fel az emberek, de a lényeg ugyanaz, vagyis a rekreáció.

Ez a fogalom azt a tevékenységet jelöli, ami által az emberek kikapcsolódnak. Ez lehet bármilyen kulturális, társas, játékos vagy mozgással teli program, mivel csak az számít, hogy az adott dolog oldja a feszültséget és helyreállítsa a testi-lelki-szellemi egyensúlyt. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Adjon esélyt a Proenzi3 ízületvédőnek!

Ízületvédő

Sajnos az idő múlásával testünk is egyre öregszik és megjelennek olyan, betegségnek nem mondható, hiányosságok, kopások, amelyek meghatározzák életünket. Az ízületi bántalmak ebbe a kategóriába taroznak. Természetesen vannak gyógymódok, terápiák és kúrák, amelyek enyhítik a tüneteket. Ilyenek például az ízületvédő készítmények, amelyek külsőleg vagy belsőleg használhatóak. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Az izomlazító fájdalomcsillapító krém jótékony tulajdonságai

Teniszkönyökre krém

A nagyobb fizikai terhelés, a helytelen testtartás és a sportsérülések gyakori következményei is lehetnek a húzódások, görcsök és egyéb panaszok. Ilyenkor az izomlazító fájdalomcsillapító krém használata ajánlott. Minden megerőltető tevékenység előtt érdemes bekenni vele a végtagokat. Javítja a vérkeringést, rugalmasabbá teszi az izmokat, bátrabban vághat bele bármibe, hiszen nem kell félnie a sérülésektől. Rendkívül gyorsan felszívódik és ott hat, ahol szükség van rá.

Az izomlazító fájdalomcsillapító krém alkalmazására mikor van leginkább szükség? Ízületi gyulladások, reumás megbetegedések, lumbágó, porckopás, perifériás keringési zavarok, sportsérülések okozta kellemetlenségek enyhítésére tökéletes. Arra figyeljen oda, hogy a készítmény ne érintkezzen a szem kötőhártyával, a váladékozó bőrelváltozásokkal, ekcémával, fertőzött, vagy nyílt, valamint szorosan bekötözött sebfelületekkel! Az izomlazító fájdalomcsillapító krém hatására a panaszok viszonylag hamar enyhülnek, viszont emellett masszírozni, pihentetni kell a kívánt felületet. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Gold Power, a legjobb potencianövelő készítmény

legjobb potencianövelő

legjobb potencianövelő

Nehéz megtalálni azt a potencianövelő készítményt, amelyik tökéletesen megfelel az elvárásoknak és semmiféle mellékhatással nem rendelkezik. Titkos, kínai receptúra alapján készült étrend kiegészítőt érdemes keresni, amelyik azonnal kifejti a hatását. A Gold Power az egyik legjobb potencianövelő a hazai piacon. A internetről kényelmesen beszerezhető. Egy dobozban 2 darab kapszula található. Hatását 2-3 napig megőrzi. Növeli a szexuális étvágyat. A legjobb potencianövelő szedésével az együttlét sokkal hosszabbá válik, természetesen mind a két partner örömére.
Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Igazi méregtelenítés az Enteros gél jóvoltából

Enterosgél alkalmazása

Tekintettel arra, hogy manapság mennyi méreg juthat a szervezetünkbe, ma már elengedhetetlenül fontos, hogy ezen káros anyagoktól szükséges időközönként meg is szabadulnunk. Tagadhatatlan ugyanakkor, hogy amennyiben az ilyen méregtelenítés Enterosgél segítségével történik, akkor a végeredmény biztos sikert ígér. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Bulgur készítése gyorsan és egyszerűen

Egy igazán tápláló köretet szeretnénk elkészíteni? Akkor érdemes alaposabban körülnézni a

Bulgur készítése

receptek között, hogy magunk mögött hagyjuk a hagyományos alapanyagokat. Ha azonban szem előtt kell tartanunk a gyorsaságot is, akkor érdemes a bulgur készítése felé fordítanunk figyelmünket. A bulgur, más néven búzatöret mindössze néhány perc alatt teljesen megfő, és igen értékes tápanyagokat tartalmaz.

Vitamin és ásványi összetétele, valamint magas rosttartalma révén segíti az emésztést, és erőt ad a mindennapi feladatok elvégzéséhez. Több ezer évre visszamenően vannak archeológiai források arra, hogy már az ősidőkben is fogyasztották igen nagy mennyiségben. A bulgur készítése a következő módon történjen meg. Első lépésben mérjük ki a kellő mennyiséget csuporba, amit áttöltünk egy megfelelő méretű szitába. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

A teniszkönyök gyógyítása hosszú folyamat

Teniszkönyök gyógyítása

Rendkívül kellemetlen érzés lehet az, amikor valaki fel szeretne emelni egy pár grammos tárgyacskát, és az is megterhelést jelent. Az ilyen tünetek, amelyek amúgy eddig nem jelentkeztek nagyobb súlyú eszközöknél sem, korábban egy sporttal függtek össze. A teniszkönyök gyógyítása kitartást igényel, ugyanis több hét is szükséges ahhoz, hogy a dolgok jobbra forduljanak. Azonban ahhoz, hogy világos legyen e betegségnek a kezelése, meg kell érteni a szimptómák okait.

Régebben a teniszkönyök csupán azoknál alakult ki, akik komolyan űztek bizonyos sportágakat, vagy esetleg megterhelő fizikai munkát végeztek. Manapság azonban az tapasztalható, hogy az egyszerű, szellemi munkából élő, irodában tevékenykedő egyének körében is felüti a fejét ez a betegség. A teniszkönyök gyógyítása számos módon történhet. Az első számú aranyszabály a pihentetés. Tulajdonképpen ez az intervallum minimum két-három hetet foglal magába. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Nyugtató tea a téli estékre

Nyugtató tea

Nyugtató tea

Nincs annál jobb, mint a téli estéken beburkolózni kedvenc takarónkba, egy bögre finom teával a kezünkben és pihenni a melegben. Ehhez tökéletes lehet egy finom nyugtató tea, ami még a lelkünket is felmelegíti. A naturbiobolt.hu webáruházban sokféle teakészítmény kapható, amelyek rendkívül magas minőséget képviselnek. Érdemes ide felnéznie, amennyiben igazi, finom teát szeretne vásárolni, hiszen a fogyasztását az orvosok is javasolják.

Sokan tapasztaltuk már, hogy a felírt gyógyszeres kezelés mellé tanácsolja a doktor, hogy ilyen vagy olyan teát fogyasszunk. Nem véletlenül, hiszen sok esetben szinte annyit segíthet a gyógyulásban, mint maguk a gyógyszerek. A webáruház nyugtató tea választékából megemlítjük a Pannonhalmi gyógynövény teát, amelyik huszonöt filteres kiszerelésben kapható és rendkívüli szívnyugtató tulajdonsággal rendelkezik. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Az IBS minden ötödik embert érinthet

Az IBS kezelése

Az IBS kezelése

A civilizációs betegségek közé nagyon sokféle kórkép tartozik, aminek közös pontja, hogy a felgyorsult életmódra, a stresszre és más, civilizációs ártalmakra vezethető vissza a kialakulásuk. Az IBS, vagyis irritábilis bél szindróma is egy ilyen típusú betegség, hiszen ugyan még nem teljesen tisztázott a stressz és a betegség összefüggéseinek teljessége, de a kapcsolat az több mint nyilvánvaló. Ugyancsak erős az összefüggés bizonyos típusú táplálékok fogyasztása és az IBS kialakulása között. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Nagyon fontos a felfekvés kezelése

Felfekvés kezelése

Felfekvés kezelése

Az Ön egyik hozzátartozójával is súlyos, hosszú lábadozási idővel járó baleset történt nemrég? Esetleg komoly műtéten esett át az egyik rokona, ami azzal jár együtt, hogy pár hétig még ágyban kell maradnia? Ebben az esetekben talán tisztában van azzal, hogy a felfekvés kezelése nem maradhat el, a fent megemlített esetekben. Vannak azonban olyan személyek is, akik nincsenek tisztában ennek a tünetnek a pontos okával, ezért most szeretnénk pár információt megosztani a jelenséggel kapcsolatban.

Felfekvés akkor keletkezik, amikor egy beteg kénytelen a tehetetlensége miatt, sokáig ugyanabban a pózban feküdni. A gravitáció miatt állandó nyomás nehezedik azokra a szövetekre, amelyek alátámasztják a beteg csontjait. Ennek következménye, hogy igen fájdalmas fekélyek jelennek meg a bőrön, azon a helyen, ahol a test különösen nagy nyomásnak van kitéve. Nem meglepő tehát, hogy a felfekvés kezelése stratégiai fontossággal bír, hiszen egy műtét vagy baleset után, egyáltalán nem hiányzik a betegnek a további fájdalom. Azt persze még mindenképpen hozzá kell tenni, hogy a tünetek elkerülése érdekében, pár óránként mozgatni kell a testet, hogy ne mindig ugyanabban a pozícióban történjen a pihenés. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Immunrendszert erősítő gyógyhatású készítmények

Gyógyhatású készítmények

Gyógyhatású készítmények

Az erős immunrendszer segít távol tartani a betegségeket. Főleg télen van szükség arra, hogy az immunrendszer erősítve legyen, mivel a megfázásos és influenzás megbetegedések könnyedén legyengíthetik a szervezetet. A Béres csepp a gyógyhatású készítmények között igen közkedveltnek számít, mivel a műtétek után is alkalmazható.

A cseppek fogyaszthatóak meghűléses betegségek, influenza idején, valamint fáradékonyság, elesettség, étvágytalanság, gyengeség és álmatlanság esetén is. Ahhoz, hogy egy komolyabb műtét után könnyedén felépülhessen, mindenképpen szüksége van olyan gyógyhatású készítmények szedésére, amelyek vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

A leptin jelzi nekünk, hogy éhesek vagyunk

A leptin felelős az éhségérzet kialakulásáért

A leptin felelős az éhségérzet kialakulásáért

Sokan szeretnek jókat enni. Az ünnepek erre igazán jó lehetőséget biztosítanak, ilyenkor néha hajlamosak vagyunk arra is, hogy túlegyük magunkat. Van egy hormon a szervezetünkben, aminek az a szerepe, hogy jelezzen nekünk, amikor éhesek vagyunk vagy éppen már eleget ettünk. Ezt a hormon a telítettségi hormon vagy más néven leptin.

Amennyiben megfelelően működik a szervezetedben, akkor elveszítjük az étvágyunkat, amikor már eleget ettünk. A képződés a zsírsejtekben történik, ahonnan aztán kijut a vérbe. Több feladata van, de a két legfontosabb, hogy jelezze az agy számára, hogy éppen éhesek vagyunk vagy ellenkezőleg, már tele a pocakunk és nincs szükségünk több étel bevitelére. A táplálék bevitelen keresztül képes szabályozni az energia leadást a szervezetben. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Visszérkezelés a vadgesztenye segítségével

Visszér kezelés

Visszér kezelés

Sajnos, a mai rohanó világban sok ember szenved a visszeres fájdalmaktól, mégis sokan úgy gondolják, hogy ez pusztán csak egy kis kozmetikai gond. Ez természetesen nem így van, hiszen a visszér egy súlyos érrendszeri betegség, ami igen komoly szövődményekkel járhat abban az esetben, ha elhanyagolják. Tehát, mindenképpen kezelni kell a visszeres lábakat és erre leginkább a különböző gyógynövényes készítmények a legmegfelelőbbek.

A visszérkezelés rendkívül hatékony lehet például a webáruházunkban kapható Variklofex balzsam által, aminek a fő alkotó eleme a vadgesztenye, ami egyre népszerűbb a visszerekkel küszködők körében, természetesen nem véletlenül. Ugyanis a vadgesztenye nemcsak dísznövény, hanem egy rendkívül értékes gyógynövény is egyben, ami külső kezelésre tökéletesen alkalmas. Több kutatás is alátámasztotta már, hogy a vadgesztenye legértékesebb hatóanyaga, az Aescin képes csökkenteni a gyulladásokat, a duzzanatokat, ezen kívül megerősíti az érfalakat is.

Ezért a visszérkezelés ennek a vadgesztenye tartalmú balzsamnak a segítségével nagyon hatékony lehet. Egyedül a már megállapított trombózis esetén nem szabad használni ezt a terméket, mert elősegítheti a vérrögök felválását. Úgy tartják, hogyha a zsebünkben tartunk egy vadgesztenyét, az elűzi tőlünk az összes betegséget.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Citrom-diéta: erősít és fogyaszt!

Az egészséges citrom!

Az egészséges citrom!

Milyen gyakran fogyaszt citromot? A lakosság nagy része csak teázáskor, vagy kifejezetten megfázás idején választja a savanykás gyümölcsöt, amely bizonyítottan rendkívül magas C-vitamin tartalommal rendelkezik. A természet patikája azonban ennél jóval több pozitív hatással ruházta fel az élénksárga finomságot, amelynek frissen facsart leve vízzel megfelelő arányban hígítva kiválóan oltja a szomjat is.
Sokan nem tudják, de a citrom alapvetően savas jellegének ellenére a szervezet lúgosításában fontos szerepet tölt be. Manapság sokak számára jelent problémát az elsavasodás, és a túlsúly is sok esetben visszavezethető erre. A citrom rendszeres fogyasztásával elérhető a lúgosítás, beindítható a méregtelenítés, melyek egyértelműen fogyáshoz vezetnek. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Súlycsökkentés almaecettel

Almaecet

Almaecet

Zsírégetés természetes hatóanyagokkal? A drogériákban és bioboltokban számos készítmény helyet kapott, amelyek segítséget jelenthetnek ahhoz, hogy az edzéseken a maximumot ki tudja hozni magából, és a fogyókúra is hatékonyabb legyen. Van azonban egy olyan alapanyag, amelyet régóta eredményesen vetnek be a fogyás és az egészség megőrzése érdekében. Nem más ez, mint az almaecet, amelyből a hagyományos változatok már 3-400 forintért beszerezhetőek.Amennyiben kicsit többet szánna rá, úgy 1000 forint körül vásárolhat bio almaecetet, amely kicsit kellemesebb ízzel bír.
De miért is érdemes az értékes hatóanyagok mellett döntenie? Az almaecet azonnal beindítja a szervezet anyagcsere folyamatait, felpörget, méregtelenít, rendszeresen fogyasztva pedig a testsúlyra is kedvező hatással van. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Hiánybetegség és fogyókúra

Hiánybetegség és fogyókúra

Hiánybetegség és fogyókúra

Állandó fogyókúrázó, és rendszerint belebukik a folyamatos próbálkozásokba? Esetleg megtapasztalta már az éhezéssel járó villámdiéták hátrányait? Bár kétségtelen, hogy a kalóriák megvonása ideig-óráig tartó eredményeket produkál, de ezzel együtt ugyanakkor számolni kell a vitaminhiányos állapotokkal is. Nem véletlen, hogy a léböjtkúrák és a gyors fogyást ígérő villámdiéták nem tarthatóak túl sokáig, és az egyoldalú étrendet követő módszerek kapcsán is rendszeresen felhívják a szakemberek a figyelmet arra, hogy hiánybetegséghez vezethet, amennyiben a megengedett időtartamnál tovább is követi őket. A a szervezet számára a mindennapokban szükségesek az értékes vitaminok és mikrotápanyagok, melyeket csak olyan étkezéssel juttathat be, amely nem nélkülözi egyetlen tápanyagcsoport elemeit sem. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Tornázzon Rubint Rékával!

Rubint Réka forrás: www.borsonline.hu

Rubint Réka
forrás: www.borsonline.hu

Fogyni, formálódni szeretne, de egyelőre nem tartja elég fittnek magát ahhoz, hogy konditeremben mozogjon? Esetleg az otthon szabadon maradó perceket szeretné kihasználni, s ehhez keresi a megfelelő fitness dvd-t? A választék igen széles, ám van egy edző, aki hazánkban töretlen népszerűségnek örvend, ő pedig nem más, mint Rubint Réka. A háromgyerekes édesanyag talán jobb formában van most, mint néhány éve, mégis kap hideget-meleget a legnépszerűbb közösségi portálon.

Ennek ellenére azonban hite, és a vele együtt tornázó ezrekbe vetett bizalma viszik előre minden nap, és megállíthatatlanul gondoskodik arról, hogy izomláza legyen mindenkinek, aki vele tart. A korai dvd-in általában 20 perces blokkokkal várja a tornázni vágyókat. Ezek kezdők számára ideálisnak bizonyulnak, hozzájuk is jónéhány hónap kell, míg végigcsinálhatóak lesznek különösebb szenvedés nélkül. Egy kattintás ide a folytatáshoz….