Kastélyszálló kategória bejegyzései

Zalacsány kastély, mint turisztikai barométer

Wellness Zalacsány kastély

Wellness Zalacsány kastély

Zala megye fernetikus turistaközponttá alakul a nyár folyamán, egyre csak érkeznek a vendégek a környékre, pihenni, szórakozni. A Zalacsány kastély nagymértékben kiveszi a részét a környék turisztikai fellendítésében. A kastélyszálló a megnyitás óta célirányos fejlődésben van, a beruházók, tulajdonosok arra törekednek, hogy a környék minőségi mutatójává váljék. A Zalacsány kastély ideális turisztikai kiindulópont a vidék nevezettességeinek a felkutatására. 25 kilométeres körzetben megszámlálhatatlan látnivaló van. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

A viszontagságos sorsú kastélyszállók Magyarországon

Kastélyszállók Magyarországon

Kastélyszállók Magyarországon

Magyarországon a második világháború mostoha időt hozott az ország legszebb épületeire, nem elég, hogy a bombázások és harcok nagy részüket tönkretette, legtöbbjéből elüldözték a tulajdonosokat és kórházzá, gyermekotthonná alakították. Az évek során szinte mindegyik az összeomlás szélére jutott.

A kastélyszállók Magyarországon a ‘90-es fordulat után kezdtek megjelenni. Az első időszakban a 100-150 éves kastélyok felújítása és karbantartása nehézkesen indult, mivel az államnak nem volt elegendő anyagi fedezete hozzá, eladni pedig nem lehetett a ködös tulajdonjogi állapotok miatt. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

A minőségi feltételek záloga: Fried kastélyszálló

Fried kastélyszálló

Fried kastélyszálló

A Balaton Magyarország tengere, sokan szívesen járnak a környékre eltölteni a vakációjukat. A nyári szabadság tervezésekor, sokak számára számít, hogy a teljes kikapcsolódás és az aktív pihenési lehetőségek egy helyen legyenek. A Fried kastélyszálló 2005-ben nyitotta ki kapuit a nagyközönség előtt, és azóta állandó felívelésben volt része. 2014-ben elnyerte a Magyar Turizmus Minőségi Díját, de volt már az Év Hotelje, valamint az Év Legszebb Szállodája is. A Fried kastélyszálló Simonytornya ékköve, számos neves vendég fordult meg már benne, az itt élőknek nem kis büszkeségére. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

A bikali kastélyszálló békés nyugalma

Bikali Puchner kastélyszálló

Bikali Puchner kastélyszálló

Az embernek időnként szüksége van egy kis kikapcsolódásra, hogy kipihenhesse a felgyülemlett stresszt, fáradtságot. Mindenki másképp tudja magát kipihenni, vannak, akik aktív sportok űzésével, mások pedig igénylik a semmittevést és a hosszú alvásokat. A bikali kastélyszálló mindenki számára tud biztosítani pihenésre való tevékenységet. A volt Puchner rezidencia épülete teljes komfortot biztosíthat a pihenni, fürödni, sportolni vágyóknak egyaránt. Modern wellness részlege, illetve a festői park békés nyugalmat biztosít a lustálkodni vágyóknak. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Fehérvárcsurgó Károlyi kastély, úri kiszolgálás felsőfokon

Fehérvárcsurgói Károlyi kastély

Fehérvárcsurgói Károlyi kastély

Néhány percnyi útra Székesfehérvártól található Fehérvárcsurgó, melynek központjában dicsőséges múltra visszatekintő épület áll. A Fehérvárcsurgói Károlyi kastély a ’90-es évek elején egy közönséges romhalmaz volt. Akkor döntöttek úgy, hogy az épületet teljes felújítás alá vetik. Az óriási épület felújítása, a méretére való tekintet miatt, több ütemben készült el. A kastély felújításával egyetemben, a kastélyt körülvevő parkot és erdős sétányokat is rendbe tették. Most már bátran lehet állítani, hogy Magyarország egyik legszebben felújított kastélya. Jelenleg a Fehérvárcsurgó Károlyi kastély egy része, kastélyszállóként üzemel. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

A lillafüredi kastélyszálló szépséges környezete

Lillafüredi kastélyszálló

Lillafüredi kastélyszálló

Az 1800-as évek végén egy vadászat során, Bethlen András bukkant rá a szépséges völgyre, mely azonnal megragadta a képzeletét. Már akkor felfedezte, hogy a környék ideális hely lenne üdülésre. A lillafüredi kastélyszálló építése 1925-ben kezdődik és 1929 végén már üzembe is helyezték. Ekkor már a környéken számos villa, szálloda és étterem működött, kedvenc kiránduló helynek számított. Az üdülők szállítását a lillafüredi kisvasút oldotta meg, valamint Miskolc felől autóutat is építettek, hogy jobban megközelíthető legyen. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

A Puchner Bikal kastélyszálló szépségei

Puchner Bikal kastély terasza

Puchner Bikal kastély terasza

Báró Puchner Antal Szaniszló nagyravágyó és tehetős ember volt, tanulmányai után beállt a császári hadseregbe. Mint katona, egész Európát bejárta és közben meglehetősen meggazdagodott.

Báró Puchner Bikal birtokát 3 falujával egyetemben, a császártól adományba kapja 1841-ben. Akkor a birtokon még kúria sem volt, ezért elhatározza, hogy kastélyt építtet. Időközben bekövetkezik az 1848-as forradalom, melyben a báró, a császári oldalon, mint erdélyi főhadparancsnok részt vesz. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Pihenni vágyik? Jöjjön a Parádsasvár kastélyhotelbe!

Parádsasvár kastélyhotel

Parádsasvár kastélyhotel

A Mátra titokzatos völgyeinek bújtatásában, mesébe illő környezetben, ahol a gyógyvíz és a friss levegő gyógyító hatása tökéletes összhangban él, 5 csillagos szálló várja a pihenni vágyókat.

A Parádsasvár kastélyhotel idilli környezetben, messze a tomboló várostól, de mégis modern körülmények között biztosítja az 5 csillagnak megfelelő szolgáltatásait. Ideális hely egy esküvő, vagy magas szintű üzleti rendezvény lebonyolítására, az étkezéstől kezdve a konferencia teremig minden a vendégek szolgálatára áll. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

A sziráki kastélyszálló viszontagságos múltja

A sziráki kastélyszálló

A sziráki kastélyszálló

Szirák 75 kilométerre fekszik Magyarország fővárosától, igaz, teljesen eldugott helyen, kevesen tudnak létezéséről. Azonban a sziráki kastélyszálló már rengeteg turista figyelmét felkeltette, hiszen a környék ideális egy többnapos pihenésre. Nincs írásos hagyaték a kastélyépület építéséről, csupán a kapubejárat felett lévő latin szöveg alapján következtetnek arra, hogy 1748 körül épült Királyfalvi Roth Tamás és felesége Wattay Borbála megbízásából.

A kastély hamarosan tűzvész áldozata lesz, de a tulajdonos újraépítteti, majd lányának adja hozományul, így kerül a Teleki család tulajdonába. A Degendelf családhoz is szintén házasság útján kerül, akik családi rezidenciának használják 1944-ig. A háború alatt orosz katonai korház volt, az egyedi, értékes bútorokat fűtésre használták, akár csak a 4000 kötetes könyvtár tartalmát. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Fried kastély szálloda, biztonságos sziget a megpihenni vágyóknak

Fried kastély szálloda

Fried kastély szálloda

Tolna megye több kastéllyal is büszkélkedhet, bármilyen irányba is indulna a turista, hamarosan belebotlik egy eredeti szépségében pompázó épületbe. A Fried kastély szálloda Simontornya éke, a környező turisztikai útvonalak gyűjtőpontja. Igazából nem tekint többszáz éves múltra, a kastélyt 1926-ban volt átadva használatra.

Az épület szecessziós stílusban épült, Fried Imre megbízásából. Fried Imre bőr gyártulajdonos volt, tevékenysége során igyekezett a környék sorsát is egyengetni. Bőrgyára és a benne létrehozott termékei messze híresek voltak, rendszeresen szállítottak Európa országaiba és a tengeren túlra is. Fried Imre nem politizált, de ennek ellenére megkapta 1931-ben a királyi főtanácsosi címet, de ezenkívül más számos kitüntetésben is volt része. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Nevezetes hely a Palota kastélyszálló Lillafüreden

Palota kastélyszálló Lillafüreden

Palota kastélyszálló Lillafüreden

A legenda azt tartja, hogy Lillafüred helyiség nevét Bethlen András-nak köszönheti, aki 1892- ben egy vadászat során talált a sejtelmesen szép völgyre. Akkor már meg is álmodta a Lilla szállót és rá egy évre el is kezdődtek az építkezések. Az üdülőtelep gondolata Bethlen István miniszterelnök ötletéből alakult ki 1920-ban.

Azóta a kastélyszálló Lillafüred legnagyobb turisztikai jelentősége, féltve őrzött kincse a vidéknek. Szépséges elhelyezése és az eseménydús turisztikai múltja nagyszámban vonzza a pihenni vágyó turistákat. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Seregélyes kastély a romantika jegyében

Seregélyes kastély

Seregélyes kastély

Ha a turista Székesfehérvártól a Velencei tó felé veszi az útját, kevés kitérővel ellátogathat Seregélyes faluba. A falu jelentős nevezetessége a Seregélyes kastély, melyben jelenleg kastélyszálló üzemel. A Zichy-Hadik kastély eredetileg vadászkastélynak épült, az utolsó nemesi lakója gróf Hadik Béla és felesége Széchenyi Alice volt.

A háború és a kommunizmus itt is rányomta a pecsétjét a kastélyra, tulajdonjoga hányódott jobbra-balra, várva a jobb időket és közben elpusztulva minden berendezése. Az épület 1980-as években kerül felújításra, megőrizve az 1820-as klasszicista stílusát. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Bikal Puchner kastély, kalandozás a monarchiában

Bikali Puchner kastély

Bikali Puchner kastély

Nem messze Dombóvártól Puchner Antal Szaniszló tábornok 1841-ben kapott birtokot a csatatéren tett szolgálataiért. A birtok három falut foglalt magába, de átvételekor még kúria nem létezett. Az első feljegyzések a kastély építéséről az 1849-es évekből származnak. A Bikal Puchner kastély jelenlegi formáját 1898-ben nyerte el, amikor Puchner Károly, majd később az özvegye jóvoltából, a kastélyt a kor irányzatai és kényelmi követelményei szerint átalakítatták. Az épületet 1993-ben magánkézre kerül és 3 éves komoly helyreállítási munkák során kastélyszállóvá alakítják. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Apponyi kastély, csendes zug a rohanó világban

Apponyi kastély

Apponyi kastély

Sokan kívánnak a mindennapi rohanásból néha egy kicsit felszusszanni, vágynak a természet csendjére, hogy ne szóljon az az átkozott mobiltelefon folyton. Ha elszakadni szeretne a város zajától és meghitt családias pillanatokat szeretne tölteni egy elegáns környezetű helyen, akkor az Apponyi kastély vendégszeretetét nem szabad kihagynia! Budapesttől alig egy órás út és máris a természet lágy ölén érezheti magát. Habár a világ zajától távol van, a kényelméről mégsem feledkeznek el, a kastélyszálló kiváló szolgáltatásokat kínál a vendégeinek. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Balf kastélyszálló ideális a pihenni és gyógyulni akaróknak egyaránt

Balf kastélyszálló

Balf kastélyszálló

Az ember akkor van igazán bajban, ha betegségben szenved. Ekkor az ember bármit megtesz, hogy visszanyerje egészségét, anyagi és szellemi értéket nem kímélve arra összpontosít, hogy újra munkaképes, egész ember legyen. A Balf kastélyszálló híres gyógyforrásai már a római korban is igen nagy népszerűségnek örvendtek, igaz akkor még a környéken nem volt ilyen elegáns fogadtatás, valószínűleg a nádfedeles kunyhók várták az erre járókat. Most az ideérkező vendégek egy 1700-as években épített kastélyból kialakított szálloda fényűző körülményeit vehetik igénybe. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Zalacsány kastélyszálló szilveszteri csomagja kihagyhatatlan élményt ígér

Zalacsány kastélyszálló

Zalacsány kastélyszálló

Az ember nagyon kényelmes, sokan úgy szeretnék, ha az üdülő telepet mindjárt a lakása bejáratánál építsék, hogy ne kelljen hosszú utat megtennie a kívánt pihenés érdekében. Azok, akik igazából szeretnek szórakozni és imádják a luxust, teljes szívből ajánljuk a Zalacsány kastélyszálló szilveszteri ajánlatát.

A Batthyányi család kastélya egy gyönyörű park közepén található, jelenlegi alakja 1913-ban alakult ki, amikor nagyméretű átalakításokon és modernizáláson esett át. Kastélyszállóvá 2013-ban alakították, jelenleg is, mint kastélyszálloda üzemel. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Eredeti fényében a Szilvásvárad kastélyszálló

Szilvásvárad kastélyszálló

Szilvásvárad kastélyszálló

A Bükk hegység szélén, Egertől alig 25 kilométerre, egy gyönyörű park közepén építette ki a Pallavicini őrgrófi család a birtokát. Csodálatos tünemény nyílik az arra járó szeme elé, amikor a Szilvásvárad kastélyszálló épületét megpillantja.

A neobarokk stílusban épült kastélyt 2009-ben teljesen felújították és átalakították kastélyszállóvá. A kastélyszálló 80 kétágyas szobával üzemel és az itt megszálló vendégek 650 négyzetméteres wellness részlegen adhatják át magukat a megérdemelt pihenés mámorának. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Héderváry kastély, ősi grófi lakhely

Héderváry kastély

Héderváry kastély

Szinte csoda, hogy Magyarországon ennyi jó állapotban levő kastély létezik, hiszen a két világháború és a majdnem ötven év kommunizmus iszonyatos pusztítást végzett közöttük. A háború után legjobb esetben múzeummá alakították, de többnyire mindegyikben gyerekotthon működött, amíg veszélyessé nem vált.

A Héderváry kastély, szerencsés helyzetben van, habár több mint 400 éve épült és Nyugat-Magyarország egyik gyöngyszeme, most is tündökölhet eredeti fényében. Benne jelenleg is kastélyszálló üzemel, vendégeit pompásan kialakított, egyedi berendezéssel tarkított szobákban várja. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Szidónia kastélyszálló, a múlt és jelen sikeres ötvözete

Szidónia kastélyszálló

Szidónia kastélyszálló

Az első feljegyzés a Röjtöki kastélyról az 1799-es évekből származik, amikor egy vadászkastélyként említik. Az akkori tulajdonos Felsőbüki Nagy család, valamikor az 1700-as évek közepén építette a kétszárnyú romantikus, klasszicista stílusban. A jelenleg, mint Szidónia kastélyszálló néven ismert épület, több kézen is megfordul, de az épületen lényeges változtatás egészen 1929-ig nem történt.

1926-ban Verseghi Nagy Elek, vatikáni magyar nagykövet vásárolja meg a birtokot és pénzt nem kímélve teljesen átalakíttatja, a modern kor kényelmének megfelelően. Ekkor kerül a medence kiépítésre és a házat körülvevő parkot is ő alakította ki. Az épület és a park a második világháború után állami tulajdonba kerül, negyven évig gyermeküdülő, állapota egyre romlik. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Misefa kastélyszálló, udvarias, családi hangulat

Misefa kastélyszálló

Misefa kastélyszálló

Ha véletlenül Zalaegerszeg felé járna és nem tudja hol szálljon meg éjszakára, néhány kilométerre a 76-os úton, egy gyönyörű vidéken, remek kastélyszálló várja. A Misefa kastélyszálló Zalaegerszeg és Keszthely között, közvetlen Nagykapornak mellett helyezkedik el, egy idilli őspark környezetében. A vidék maga megér egy látogatást, tehát ha oda szándékozik menni, érdemes egy délutánt rászánni, ne csak futtába nézzen körül. A kastély a tizenkilencedik századból származik és mint minden kastély a háború és a szocializmus szomorú áldozata lett. Egy kattintás ide a folytatáshoz….