Utazás kategória bejegyzései

Milyen az ideális Wizzair kabinbőrönd?

Wizzair kabinbőrönd

Wizzair kabinbőrönd

Rengeteg ember veszi igénybe a Wizzair repülőtársaság szolgáltatásait, amikor hosszabb vagy rövidebb időre elutazik valahová. Ehhez viszont rendelkezniük kell a szükséges utazótáskákkal, amelyek megfelelnek a légitársaság szabályainak, erre pedig nagyszerű példa a Wizzair kabinbőrönd. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Változatos az utazó bőrönd kínálat

Utazó bőrönd

Utazó bőrönd

Némi kikapcsolódásra mindenkinek szüksége van. Ezen célból gyakran akár messzi tájakra is elkeveredhetünk, de az sem ritka, hogy az országon belül maradunk. Amennyiben lehetőségünk adódik arra, hogy akár több 1000 kilométerre lévő vidékeket fedezzük fel, akkor az első dolgunk között szerepeljen a tökéletes utazó bőrönd megvásárlása! Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Szalacs büszkesége a falumúzeum

Szalacs

Minden tájnak megvan a maga jellegzetessége, azonban az Érmellék valóban különleges hely, különleges településekkel és emberekkel. Egyik gyönyörű települése ennek az elragadó vidéknek Szalacs, ami már a tatárjárás előtt is kiváltságos település volt. Az Aranybulla 1222-ben a Tiszántúl só lerakodó helyévé rendelte.

Azt az utcáját, ahol hajdan német telepesek laktak, ma is Bécsnek nevezik. A faluban megtalálható egy csodaszép falumúzeum, ami 2011 óta látogatható. A múzeumot dr. Kéry Gáspár székelyhídi fogorvos alapította, aki a tulajdonosa és a működtetője is. A ház a 19. század közepén épült, eredeti funkciója szerint zsellérháznak. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Wellness hétvége a testi-lelki feltöltődésért

Wellness hétvége

Wellness hétvége

A mindennapi rohanást, a munkával járó stresszt a szervezet sokáig nem tűri el anélkül, hogy problémák ne adódnának. A testi és pszichés egészség egyaránt kárát láthatja annak, ha nem figyel oda saját magára. De hogyan is tehetné ezt meg, amikor nagy a hajtás, és mindig akad valami fontos teendő? Gondolt már arra, hogy néha engedélyezzen saját magának egy-egy olyan hétvégét, amikor kikapcsolja a mobilját, és minden a kényeztetésről szól?

A wellness hétvége ma már árak tekintetében sem elérhetetlen, ugyanis a szállodák kifejezetten ilyen alkalmakra csomagajánlatokkal állnak a pihenni, kikapcsolódni vágyók rendelkezésére. Érdemes kifejezetten a hosszú hétvégék, vagy az ünnepek környékén keresgélni a hazai wellness szálloda kínálatban, ugyanis ezekre az időpontokra általában speciális programokkal, és kitűnő árakkal készülnek a szolgáltatók. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Sikeres szezont zárnak a Balatonnál

Balaton forrás: www.gablerfoto.hu

Balaton
forrás: www.gablerfoto.hu

Hazánk idegenforgalmi régiói közül van egy, amely sok-sok évtizede töretlen népszerűségnek örvend. Nem véletlen, hiszen természeti értékek, látnivalók, izgalmas programok, és történelmi nevezetességek egy helyen találhatóak meg, nem is beszélve a számos élményfürdőről, wellness hotelről és szabadtéri rendezvényről.

Bár a nyár már a végéhez közeledik, és a főszezonban tapasztalható nyüzsgés is kezd alábbhagyni a magyar tengernél, de az szállodai szakemberek és idegenforgalmi munkatársak szerint is egyértelműen elmondható, hogy idén is sikeres volt a szezon a Balatonnál. Ehhez természetesen hozzájárult a régóta nagy népszerűségnek örvendő Széchenyi Pihenőkártya is, amely akár 450 ezer forint értékben biztosítja, hogy a szálláshelyek, a vendéglátóhelyek és a szolgáltatók kínálatát igénybe vegyék a turisták. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Új barlangot tárnak fel Abaliget környékén

A Mecsek és környéke

A Mecsek és környéke

Hazánk idegenforgalmi régiói között a Mecsek és környéke töretlen népszerűségnek örvend. Ez nem csak a környék kulturális programjainak, vagy a történelmi nevezetességeknek köszönhető, hanem a természeti értékeknek is, amelyek között előkelő helyet foglal el az abaligeti cseppkőbarlang.

forrás: vendegvaro.utazom.com

 

A nyáron hűvös klímájú barlang tíz méter magas nagyterme bizonyul a leginkább keresettnek, ám a település közelében a közelmúltban egy újabb feltárás zajlik,mely során akár egy rekordméretű barlangra is bukkanhatnak a kutatók.
A Dél-Dunántúlon megtalálható abaligeti barlang nagyterme harminc méter átmérőjű, és gyakorlatilag annak a barlangnak a közvetlen szomszédságában található, amelyet most tárnak fel. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Különleges halastó Bankokban

Az emberi leleményességnek valóban nincs határa, és a következő példából is jól látszik, hogy ahol természetes, és ugyanakkor hasznos megoldást találnak egy problémára, ott az valóban működni is látszik. Történt ugyanis, hogy Bankokban egy bevásárlóközpont építését kissé elnézték, és az engedélyekben szereplő négy emelet helyett tizenegy került felépítésre.
A hatóság bontásra ítélte, ám a természet közbeszólt, és még előtte leégett az egész épület teteje. Helyén gyakorlatilag egy üresen tátongó romhalmaz lett, mely az idők folyamán szépen lassan megtelt esővízzel. Mivel a hatóságok nem foglalkoztak a továbbiakban vele, így a csapadék igazi kis tavacskát hozott létre az ember alkotta építményen belül. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Schumacher után Angela Merkel is síbalesetet szenvedett

Angela Merkel

Angela Merkel

A világ Michael Shumacher december 29-én történt síbalesetéről beszél több napja és az egészségéért aggódik. Hivatalos sajtótájékoztatót szerdára ígértek az orvosai, de mostani értesülések szerint a Forma-1 hétszeres világbajnokán életmentő műtétet hajtottak végre, állapota stabil, de nagyon súlyos. Ma már videó is kering a világhálón a szerencsétlen balesetről és a híresség fejkamerájának felvételeit is vizsgálják az illetékesek.

Nem csak egyetlen német híresség lett a téli sport áldozata, hiszen a német kancellár, Angela Merkel is síbalesetet szenvedett, erről számolt be több hírügynökség is. A német kormányfő a svájci Engadinban vakációzott az újév első napjaiban és balesete miatt több találkozóját is lemondani kényszerült a következő hetekre. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Repülőjegy a repjegy.hu-tól!

www.repjegy.hu

www.repjegy.hu

A repülés már egy idő óta nem luxus. A fapados járatok megjelenésével, szinte mindenkinek elérhetővé vált a repülés, bárki, bármikor repülőre ülhet. Sokkal körülményesebb volt gyakorlatilag régebben a repülőjegyet megvásárolni, mint eldönteni, hogy hova is repülünk, ha épp szabadságról, kirándulásról volt szó. Szerencsére a repülőjegyek ma már sokkal egyszerűbben, akár online is megvásárolhatók, így néhány kattintás és máris kezünkbe vehetjük a jegyet.

A repjegy.hu gyors, egyszerű repülőjegy vásárlást nyújt mindenkinek, aki felkeresi a weboldalt. Nincs hosszú, idegeskedő sorban állás, nincs várakozás, nincs időveszteség, mindent otthonról, kényelmesen intézhet, összehangolhatja szállodafoglalásával, összehangolhatja szabadnapjával, hogy épp mikor foglal repülőjegyet Európa országaiba. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Lakható övezet a Marson

Mars kutatások

Mars kutatások

Egyre kíváncsibbak vagyunk, hogy mi van a mi kis világunkon, a Föld világán túl, ezért a kutatások is egyre nagyobb buzgalommal koncentrálnak erre a területre. A Mars bolygóval kapcsolatos két nagy kérdés van, amely foglalkoztatja a kutatókat és a világot is, hogy alkalmas volt-e valamikor valamilyen életformára és, hogy volt-e ténylegesen valamilyen élet a Marson? Nagy kérdések, amelyek megválaszolása talán közelebb van, mint gondolnánk. A Curiosity marsjáró kutatásaiból megtudhattuk, hogy a Marson volt életre alkalmas környezet és a további kutatások bizonyára újabb eredményeket hoznak majd. A Marsra 2012-ben leszállt Curiosity által végzett kőzetelemzések néhány hónapja bebizonyították, hogy több milliárd éve léteztek a Marson az élethez szükséges feltételek. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Sebességi világrekordot döntött egy elektromos autó

Drayson Racing Technologies Lola B12 69/EV

Drayson Racing Technologies Lola B12 69/EV

Egyre többet olvasunk, hallunk a hihetetlen mértékű környezetszennyezésről, mégis az elektromos autók népszerűsége egyelőre nem számottevő. Sokan az akkumulátoros körülményes töltési lehetőségeiről, míg mások az autók lassú sebességéről beszélnek, a Tesla jóvoltából azonban megoldódni látszik a probléma. Sorra jelennek meg a nagy autógyártók elektromos autói, amelyek meghazudtolják az eddigi előítéleteket. A pillekönnyű elektromos autó, a Drayson Racing Technologies Lola B12 69/EV új világrekordot állított fel. A Yorkshire-i versenypályán elérte az autó végsebessége a 328,6 km/órát amely be kell látnunk, hogy hatalmas eredmény. A jövőben végre kihúzhatjuk az elektromos autók hátrányainak listájáról a lassúságot. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Átgyalogolt a Grand Canyon fölött

Nik Wallenda

Nik Wallenda

Nik Wallenda egy újabb hihetetlen kísérletre vállalkozott, egy évvel azután, hogy egy öt centiméter széles kábelen átegyensúlyozott a Niagara vízesés felett. Eddig még egy kötéltáncos sem kelt át a Grand Canyon felett, így Nik Wandella máris rekordot állított fel, ahogy 22 perc és 54 másodperc alatt tette meg a 450 méteres távolságot 457 méteres magasságban. A Discovery Channel élőben közvetítette a hihetetlen mutatványt és a tavalyi kísérlethez képest idén biztosítókötél nélkül tette meg a kötéltáncos az utat, dacolva a halállal. Az artista kicsit nyugtalan volt az indulás előtt, mert elmondása szerint csúszós lett a kábel, mert belepte a por és út közben kiderült, hogy a szél is megnehezíti az életét. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Közvetlen járattal Budapestről Dubaiba

Wizzair Dubaiba repül

Közvetlen járattal Budapestről Dubaiba

Akik Dubaiba szeretnének utazni, azok októbertől hazánkból is megtehetik, ugyanis a Wizz Air közvetlen járatokat indít az Arab Emirátusokba. A budapesti járat heti négy alkalommal, hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnak közlekedik október 28-tól. Az üzleti élet és a befektetések továbbfejlesztését eredményezheti a két ország között a közvetlen repülőgép járat. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Fényvillamos Budapesten

Igazi különlegesség Budapesten

A hagyományokhoz kapcsolódóan a Fényvillamos az idén is különleges péntek éjszakai csavargásra hívja vállalkozó kedvű utasait. Az adventi készülődésben nagyszerű lehetőség egy kis nosztalgiázás, ugyanis idén már negyedik alkalommal indul útjára a Fényvillamos. A téli ékszerként is emlegetett UV villamoson 3500 méternyi fényfüzéren 39 200 hidegfehér és kék színű LED világít, utasterét pedig ünnepi díszítés teszi hangulatossá, így kívül-belül igazi karácsonyi hangulatot teremt, amerre elrobog. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Dual sim android és az utazás

Dual sim android

Ma már egyre több biztosító kínál utasbiztosítást közvetlenül mobiltelefonról vagy mobiltelefon alkalmazásról. Ezzel párhuzamosan kijelenthetjük, hogy mobiltelefonunk szerves része utazásunknak, nyaralásunknak. A dual sim android mobiltelefonokat pedig meglepő módon, de szinte felsorolhatatlan, amire használni tudjuk utazásunkkal, nyaralásunkkal kapcsolatban.

Először is az android számtalan olyan alkalmazás elkészítését teszi lehetővé, amivel lefoglalhatjuk szállásunkat, megköthetjük utasbiztosításunkat, sőt a pihenésünket befolyásoló időjárást is figyelhetjük rajta. Ez csak néhány olyan lehetőség, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül, ha telefon vásárlás előtt állunk.

Mivel a legtöbb dual sim android készülékben van wifi, így külföldön, ha nyitott internet hálózatot találunk, azonnal internetezhetünk, hazaüzenhetünk szeretteinknek, vagy képeket oszthatunk meg barátainkkal. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Colin Farrell is Magyarországon forgat!

Colin Farrell

Mondhatjuk, hogy tiszta Hollywood vagyunk, hiszen hatalmas sztárok forgattak az elmúlt időszakban hazánkban és a sornak még közel nincs vége. Brad Pitt és Bruce Willis után most Coli Farrell is hazánkba utazik, hogy leforgassák az Arthur & Lancelot című új Artúr királyfilmet. A női rajongók bizonyára nagyon várták már az idénre beharangozott forgatást, de sajnos ez már nem fog megvalósulni, a legújabb hírek szerint jövő év elején érkezik csak a forgatócsoport hazánkba. Financiális problémák merültek fel és a Lancelotot alakító Colin Farrellnek sem volt elég a felkészülési idő, Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Hogyan vészeljük át a hőséget?

Hőség

Ebben a hatalmas kánikulában sokszor nem is tudjuk mit kellene tennünk, hogy elviselhetőbbek legyenek a napok. Természetesen mindenki az enyhülést várja, de nem lehet egyelőre még erre számítani. A legfontosabb, hogy legyünk elővigyázatosak és ne tartózkodjunk a tűző napon csak annyit mindenképpen szükséges és igyunk sok folyadékot. A légkondicionáló berendezéseknek köszönhetően már lehetőségünk van egy kicsit elviselhetőbb körülmények közé kerülnünk, de természetesen ennek is megvannak a veszélyei. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Az utasbiztosítást az EEK nem tudja helyettesíteni

 

Utasbiztosítás

Utasbiztosítás nélkül utazni nem hogy csak nem felelőtlenség, hanem igazán nagy kockázat is, hiszen nem tudhatjuk, hogy mikor és hol leselkedik ránk veszély, ennek ellenére az utazok, harmada köt biztosítást. Hiába rendelkezünk EEK-val, minden Uniós állampolgárra az Uniós ország szabályai vonatkoznak. Egy kirándulás nagy élményt nyújt mindenki számára, azonban egy baleset tönkreteheti nyaralásunkat, hiszen ha nem rendelkezünk megfelelő utasbiztosítással akár milliókat is fizethetünk.  Azonban nagyon oda kell figyelnünk, hogy olyan biztosítást kössünk, mely megfelel, fedezetet nyújt, hisz nem elég a csupán poggyászbiztosítást kötni. Egy kattintás ide a folytatáshoz….