Web kategória bejegyzései

A szövegíró állás létező internetes munka

Szövegíró állás

Szövegíró állás

Sokan próbálkoznak az internetes munkalehetőségekkel, azonban a rengeteg hamis hirdetésnek és álígéretnek köszönhetően, igen ritka az, aki valódi munkát talál. Pedig vannak lehetőségek, amelyek igazi és fizető munkahelyet takarnak, csak tudni kell, hol érdemes keresgélni. Példának okáért, a szövegíró állás valós és szükséges dolog.

Ugyanis az egyre feltörekvő keresőoptimalizálás fontos részét képezi az egyedi tartalmak írása, amit általában otthoni, internetes munkaként végeznek. Tehát, az a szövegíró állás, amelyiket egy keresőoptimalizálással foglalkozó cég kínál, nagy bizonyossággal megbízható és reális ajánlat. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Távirányítású fogamzásgátló chip

Fogamzásgátló chip

Fogamzásgátló chip

Egyre hajmeresztőbb ötletekkel és megvalósításokkal találkozhatunk, mint a legújabb, a Bill Gates támogatásával elkészült távirányítású fogamzásgátló chip, amely akár 16 évig is működőképes lehet.

A chip hormon kibocsátásával szabályozza a teherbeesést, amelyet a felkarba, a has bőre alá vagy a tomporba ültethetnek be. A legnagyobb szenzáció az egészben az, hogy távirányítású, tehát a chippel rendelkező hölgy bármikor aktiválhatja vagy akár ki is kapcsolhatja, ha nincs rá szükség.

Egyre többféle születésszabályozási módszer áll a családok rendelkezésére és lassan más sci-fi-be beillő megoldásokkal is találkozunk. A beültetett és szabályozható chip hosszú távú megoldást jelent, mert a most forgalomba lévő implantátumok csak három évig használhatóak.  Aki meg szeretné szakítani a hormonadagolást, annak ki kell vetetnie az implantátumot, így a távirányítással is működő chip valóban új lehetőségeket nyit.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Megszűnhetnek a roaming díjak

Megszünhetnek a roaming díjak

Megszünhetnek a roaming díjak

Már mindenki nagyon várja, hogy végre búcsút mondhassunk a roamingdíjnak, amely hatalmas terheket ró a telefonálókra. Az Európai Parlament csütörtökön Brüsszelben egy új távközlési csomagot fogadott el, amelynek alapján az álmok végre valóra válnak. Természetesen az intézkedések nem lépnek azonnal érvénybe, jövő év december 15-től lesz változás előreláthatóan. Teljesen eltörölnék a külföldi mobiltelefonálásért fizetendő felárat, amit hazánkban barangolási díjnak is neveznek. A közelmúltban már volt egy változás a roamingdíjak esetében, mert az árak jelentősen lecsökkentek, de még így is eléggé magasak. Továbbá a szolgáltatók a jövőben azt sem tehetik meg, hogy blokkolják az interneten keresztül történő ingyenes telefonálási- vagy üzenetküldési lehetőségeket. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

A modern társadalom jelentős része internet függő

Internet függőség

Internet függőség

Amikor a függőségről esik szó, akkor a legtöbben azonnal a drogra, alkoholra vagy a cigarettára gondolnak, de be kell látnunk, hogy emellett egyre több szenvedélyünk van. A legtöbben az internet rabjai, nem tudják az életüket elképzelni a közösség oldalak, folyamatos információk nélkül, amelyek lassan az életünk irányítójává válnak.

Az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft idén februárban egy felmérést végzett, amelyben a 18 év feletti lakosságot kérdezték meg az internetezési szokásairól, a kütyükhöz fűződő kapcsolatukról. A legnehezebben az internetről mondanánk le és ezután szorosan a mobiltelefonok állnak a második helyen. Lehet másra mutogatni, hogy én nem csak ő, de bizony az internetező társadalom jelentős része beletartozik. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

430 millió a világ egyik legdrágább kutyájáért

Tibeti masztiff

Tibeti masztiff

Nagyon sok kutyafajta van a világon, így minden gazda megtalálja a kis- vagy éppen nagy szőrmókot, akit szerethet és gondját viselheti. Az ajándékozott, vagy potom összegen vásárolt kutyák mellett van egy luxuskategória is, amely az egyszerű embernek már-már felfoghatatlan árakkal dobálózik. A kelet-kínai vásáron a héten igen borsos árat fizettek egy tibeti masztiff kutyáért, nem kevesebb, mint 431,6 millió forintot. Az állat tenyésztője bizonyára meg volt elégedve az árral, annak ellenére, hogy elmondása szerint a legtökéletesebb masztiff jegyeket hordozza magán a kutya és minden tekintetben tökéletes adottságokkal rendelkezik. Az aranyszőrű kutya 90 kilót nyom és 80 centiméter magas, így bizonyára ritka szép példány. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

A webáruház készítés igazi mestere

Webáruház készítés

Webáruház készítés

Egy weblap meglétének már nagy szerepe van az üzleti életben. Ezért nagyon fontos, hogy az megfelelő kinézettel rendelkezzen, ami a partnerek felé sugallt kép szempontjából igen fontos. A webáruház készítéskor figyelt szempontok között nagy szerepe van annak, hogy könnyen lehessen rá tartalmat feltölteni. A legtöbb itt megrendelt portált saját tulajdonosa is könnyedén tudja frissíteni, tetszőleges szöveges és képes tartalommal.

A webáruház készítést nagyon jó áron lehet igénybe venni, aminek köszönhetően igen sokan keresik fel ezt a céget. Nagyszerű szakemberek készítik a portálokat, aminek révén az ügyfél mindenegyes egyedi kérése is megvalósulhat. A webáruház készítés mellett, nagy jelentősége van annak is, hogy könnyedén rá lehessen találni a keresőben, az adott kulcsszót megadva. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Senki nem felelős Michael Schumacher balesetéért

Michael Schumacher

Michael Schumacher

Lezárult a Michael Schumacher december 29-i síbalesetét vizsgáló nyomozás. A szakértők szerint senki nem vonható felelősségre a baleset miatt, sem a sípálya üzemeltetői, sem az általa használt felszerelések gyártói. A hétszeres Forma-1-es világbajnok letért a kijelölt sípályáról és azt 4 méterrel elhagyva egy sziklában megbotlott. A nyomozásból kiderült, hogy 10,4 métert repült a botlás után és egy sziklának csapódva a sisakja összetört, így komoly fejsérüléseket szenvedett.

Néhány nappal ezelőtt az újságokban megjelent, hogy a bukósisakra szerelt fejkamera okozhatta a sérüléseket, ezt azonban a vizsgáló hatóságok kizárták. Schumacher máig a grenoble-i kórházban fekszik és legutóbbi értesülések szerint még mindig kómában van. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Mit tud egy jó webáruház?

Webáruház készítéssel új kaput nyitunk a profitnak!

Webáruház készítéssel új kaput nyitunk a profitnak!

A weboldal készítés manapság meglehetősen egyszerűvé vált, főleg abban az esetben, ha az adott oldalt, valamilyen sablon segítségével szeretnénk elkészíteni. Ugyanakkor nem árt tudni, hogy ezek a sablonok világszerte használatban vannak, így ha egyedi megoldásokat keresünk, akkor kizárólag az egyedi fejlesztések mellett dönthetünk optimálisan.

Természetesen a weboldal készítés sablonok segítségével is optimális lehet, függően az adott igényektől. Nincs ez másként a webáruházak kapcsán sem, amelyek manapság egyre nagyobb számban jelennek meg az interneten. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Sajtószabadság világszerte 2013-ban

Sajtószabadság

Sajtószabadság

Igen érdekes a sajtószabadság kérdése 2013-ban a világban, hiszen sokan hajlamosak azt gondolni, hogy egy ennyire szabad világban mindenki azt mond, azt ír, amit szeretne. A valóság ennél sokkal riasztóbb és sajnos lehangolóbb, Magyarországon is rosszabb a helyzet, mint az eddigi években. Először is tisztázni kell, hogy mit is jelent pontosan a sajtószabadság.

Tulajdonképpen az az állapot, amikor a sajtó munkatársai külső befolyásoktól, fenyegetésektől és törvényi korlátoktól mentesen döntik el, hogy az általuk szerkesztett sajtótermékben milyen tartalom is jelenik meg. Egyébként szabad sajtóval rendelkező országokban is akadnak olyan vélemények, amelyeknek a sajtóban való hangoztatása nem megengedett. Gyakoriak a szexszel kapcsolatos korlátozások, szinte minden országban tilos a gyermekpornográfia terjesztése. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Több ezer ember búcsúztatta a Vidámparkot

Vidám Park

Vidám Park

Hétfőn este, szeptember 30-án végleg bezárta kapuit a budapesti Vidám Park és már október elsején hivatalosan is átveszi a területet a Fővárosi Állat- és Növénykert. A nyilatkozatok szerint családi szórakoztató park lesz kialakítva a mostani vidámpark helyén. A zárás előtt hétvégén 17 ezer látogató vásárolt jegyet, így méltó búcsú volt a szórakoztató központtól.

A Vidám Park Zrt. szóvivője szerint nagyon jól sikerült az utolsó hétvége és nem csak ez az egy hétvége, hanem egész szeptemberben rekord számú látogatottsága volt a parknak. Az intézmény 175 éve nyitotta meg kapuit, így szép pályafutást tudhat magáénak, amely ezúttal sajnos lejárt. Nem kell végső búcsút venni némely műemléki játéktól, hiszen az állatkert ígérete szerint némely játék üzemelni is fog, így valamennyire megmarad a terület vidámparki jellege. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Mennyit nő a tengerszint a következő évtizedekben?

Tengerszint emelkedés

Tengerszint emelkedés

Egyre többet foglalkoznak a globális felmelegedéssel és ezzel együtt az óceánok folyamatos emelkedő vízszintjével. A nagy kérdés természetesen az, hogy a következő évtizedekben milyen változások várhatóak, amelyek akár az emberiség biztonságát is veszélybe sodorhatják.
2007-ben eléggé nagy vihart kavart a bejelentés, ugyanis az ENSZ szerint a 21. század végéig 18-59 centiméteres tengerszint- emelkedés várható. Mindez természetesen hatalmas vitát váltott ki, hiszen sokak szerint mindez szinte lehetetlen. A legújabb kutatások szerint az Antarktiszt borító jégsapka hihetetlen gyorsasággal olvad, így az IPCC testülete még magasabb, közel egyméteres szintemelkedésre számít. Ha egy méterrel magasabban állna a világtenger, Európában veszélybe kerülne Amszterdam, Chioggia, Gdansk, Hága, Ravenna, Szulina (a Duna-deltában) és Velence. Ez a kérdés nagyon fontos, hiszen az emberek egynegyede tengerparton él, így sok ember életét befolyásolni fogja az esetleges változás. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Robert Pershing Waldow, a valaha élt legmagasabb ember

Robert Pershing Waldow

Robert Pershing Waldow

A természet sok esetben fura tréfát űz a világgal, amelyen elcsodálkozunk, megbámuljuk természetesen sok esetben az emberek is érintettek ebben. A valaha élt legmagasabb ember 1918. február 22-én látta meg a napvilágot Illinoisban, Robert Pershing Waldow néven. Növekedését, amely egész életében tartott egy agyalapi mirigyében található tumor okozta.

Négy éves koráig korának megfelelő ütemben fejlődött, szüleinek ezek után tűnt fel, hogy rohamosan növekszik, nyolc éves korára már magassága elérte a 188 centimétert. Itt azonban nem állt meg a növekedése, hiszen 10 évesen 198 centiméter magas volt és nem kevesebb, mint 100 kg. Átlagosan 10 cm-t nőtt évente, így 18 évesen már 254 centiméter volt és több, mint 177 kg. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Hatalmas durranás a Google Glass

Google Glass

Google Glass

A Google folyamatos újításokat tár a világ elé és a legújabb és egyben legnagyobb durranás a Google Glass lehet, amely egyesek szerint nagyobb szenzáció lehet, mint a videokamera. Egy szemüvegbe épített kamera, amely egy mozdulattal bekapcsolható és akkor pontosan azt fogja rögzíteni, amit a viselője néz. Természetesen azonnal kérdések tucatjai merülnek fel a személyi jogokkal kapcsolatosan, hiszen a lefilmezett emberek úgy lehetnének szereplői a videónak, hogy nem tudnak róla.  Abban az esetben, ha mindenkivel aláíratnának egy beleegyezési nyilatkozatot, már elveszti a Google Glass a különlegességét, így mindenképpen hatalmas viták lesznek várhatóak a jövőben a „csodaszemüveg” körül. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Hogyan tovább 2013-ban a munkaerő piacon?

Munkaerő

Olyan sokszor lehet hallani az utcán jövő-menő emberektől, hogy már megint nincs munkahelye, már megint nincs hová menjen dolgozni, már megint kilátástalan a helyzete. Nos viszont azt is hallhatjuk nagyon gyakran, hogy állás börzét tartanak, ám nagyon kevesen látogattak el oda és még annál kevesebben foglaltak el állásokat. Most vajon akkor hol van a kutya elásva? Nos ezzel most nem is foglalkozunk többet, ennek a kérdésnek a megválaszolása mindenkinek a személyes véleményére van bízva. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

X Faktor – az izgalom fokozódik

X Faktor

Fotó: RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence

Azt gondolnánk, hogy a 25 énekes, akik bejutottak a Mentorok Házába most nyugodtan hátra dőlhetnek. Igaz ugyan, hogy a bejutó tehetségekben valamilyen szinten felsejlett az a bizonyos X Faktor, ám még hosszú út vezet az élő adásokig, s addig bármi megtörténhet.

Azt gondolnánk, hogy a Mentorok Háza egy olyan pihenőhely az énekes tehetségek számára, ahol kifújhatják magukat és felkészülhetnek az élő adásokra. Ám ez nem így van. A Mentorok Háza nem kastélyszálló, ahova pihenni mennek az X Faktor nyerő várományosai, hanem felkészülni és tovább küzdeni, ki lesz az a szerencsés 12, aki bekerül az élő show karácsonyig tartó forgatagába.

S, máris milyen nagyszerű marketinghúzásokkal gyűjtik az amúgy sem kevés nézőtábort az X Faktor készítői. Egy kattintás ide a folytatáshoz….