430 millió a világ egyik legdrágább kutyájáért

Tibeti masztiff
Tibeti masztiff

Nagyon sok kutyafajta van a világon, így minden gazda megtalálja a kis- vagy éppen nagy szőrmókot, akit szerethet és gondját viselheti. Az ajándékozott, vagy potom összegen vásárolt kutyák mellett van egy luxuskategória is, amely az egyszerű embernek már-már felfoghatatlan árakkal dobálózik. A kelet-kínai vásáron a héten igen borsos árat fizettek egy tibeti masztiff kutyáért, nem kevesebb, mint 431,6 millió forintot. Az állat tenyésztője bizonyára meg volt elégedve az árral, annak ellenére, hogy elmondása szerint a legtökéletesebb masztiff jegyeket hordozza magán a kutya és minden tekintetben tökéletes adottságokkal rendelkezik. Az aranyszőrű kutya 90 kilót nyom és 80 centiméter magas, így bizonyára ritka szép példány.

Chang Keng-jün, a tenyésztő nagyon nehéz szívvel vált meg a csodás állattól, de bizonyára a busás összeg valamicskét segített túllendülni a fájdalmán. Nem ez volt az egyetlen csodás kutyája, mert egy másik kedvenc is megtalálta a gazdáját több, mint 200 millió forintnak megfelelő jüanért. Az egyszerű emberek számára hihetetlen összegek ezek egy kutyáért, de a milliárdosok körében éppen olyan nagy értéke van egy különleges állatnak, mint egy autónak vagy éppen ékszernek.

A tibeti mesztiff ritka kutyafajta, nagyon kevés fajtatiszta egyed létezik, így a legszebb példányokért hatalmas összegeket is bezsebelhetnek a tenyésztők. Az új gazdáról annyit lehet tudni, hogy egy 56 éves csinftaói üzletember és valószínűleg igen sikeres a maga területén.