A carbon infraszauna jellegzetessége

Noha az első infra kabint 1979-ben engedélyezték, tehát viszonylag fiatal találmány, a benne lévő hősugárzók fejlesztése folyamatos. Ma már a carbon infraszauna lapos csövek sem csak az IR-B, IR-C tartományban, hanem IR-A spektrumon is bocsátanak ki hőt.

Ez a típus carbon néven kerül forgalomba. Az infraszauna lapos csöveinek akár neki is dőlhetünk, mert nem okoz semmilyen sérülést. Ugyanis ezek a csövek alig langyosak. Jótékony hatásukat a hősugár bőrrel való érintkezése fejti ki, ami nem éget. Ez lehet, hogy furcsán hangzik, de ki lehet próbálni, aki nem hiszi el.

A carbon sugárzóval ellátott infraszauna legfontosabb tulajdonsága, hogy nagyobb felületen képes felmelegíteni az emberi testet beindítva ezzel az izzadást. Az izzadáson felül, a mélyreható meleg kiválóan segíti a törések, vágások és egyéb mélyen lévő sérülések gyógyulását.

A reumás és ízületi problémákkal küzdők is szívesen alkalmazzák ezt a kellemes terápiát, kivéve ha akut gyulladásról van szó. Ekkor jobb megvárni, hogy a gyulladás csillapodjon és csak utána használni.

Print Friendly, PDF & Email