A kastélyszállók egyedülálló hangulattal bírnak

A kastélyszállók egyedülállók a piacon
A kastélyszállók egyedülállók a piacon

A turizmus terén az utóbbi évtizedek során nagyon sok olyan apartman, szállás lett kialakítva melyek műemlék jellegű épületekben találhatóak.

A kastélyszállók száma Magyarországon arányában jóval kevesebb, mint Nyugat-Európában. Németországban és Ausztriában a kastélyszállók nagy része még mindig az arisztokrata leszármazottak kezében van. Az ilyen helyen kialakított szállások mindegyike a legmagasabb színvonallal bír. Sok esetben régi, antik bútorokkal vannak berendezve, hogy még így is fokozva legyen az ott tapasztalható hangulat.

Magyarországon csak nagyon kevés turisztikai célra átalakított kastély fedezhető fel. Azonban azok, melyekben ki lehet venni szállást, tényleg nagyon hangulatos környezetben találhatóak és igényesen vannak berendezve, mely a régi korok hangulatát idézi. Ha elmegyünk egy ilyen helyre, akkor az első benyomást mindig az angol vagy a francia jellegű parkok lenyűgöző kinézete adja.

Az árak tekintetében az tapasztalható, hogy vidéken a legmagasabb áron a kastélyszállókban lehet kivenni szobát. Minden luxust megtalálunk ezeken a helyeken is. A legmodernebb wellness részlegek úgy lettek kialakítva, hogy azok a régies épületekkel összhangban legyenek.

Franciaországban a Loire folyó menti kastélyok világszerte híresek. Ezek szinte teljesen megőrizték több száz évvel ezelőtti hangulatukat. Nagyon sok utazási iroda segítségével lehet az itt található kastélyszállókban szobát foglalni. Sok helyen igazi régi grófi családok szomszédságában lakhatunk, akik a mai napig üzemeltetik őseik kastélyait, de már főként idegenforgalmi célból.