A légkondicionáló fogyasztása

A modern modellek energiatakarékosak

Minden elektromos berendezés vásárlásakor érdemes figyelembe venni az üzemeltetés költségeit is, vagyis a fogyasztást. Szerencsére, mostanában egyre energiahatékonyabb termékek kerülnek az üzletekbe.

Nincs ez másképp a légkondicionáló modelleknél sem. Ugyanúgy ezeket a berendezéseket is egy bizonyos energiaosztályba lehet sorolni, mint a többi elektromos terméket, ahol az ABC betűi alapján van a kategorizálás, de a betűk színe is jelzi, hogy melyek az energiahatékonyabb termékek.

Energiahatékonyság szempontjából ,a légkondicionáló eszközöknél is a zöld színnel jelölt A betű jelenti a kevesebb fogyasztást illetve minél több + jel van mellette, annál kevesebbet fogyaszt. Majd következnek sorban az ABC többi betűi.

Több érték is segíti az eligazodást, amikor légkondicionálót akarunk vásárolni, mint a hűtési hatékonyság, szezonális hűtési hatékonyság, fűtési hatékonyság és a szezonális fűtési hatékonyság. Ezeket figyelembe véve kell nekivágjunk a vásárlásnak,hogy minél kevesebb legyen majd a számla végösszege.

Print Friendly, PDF & Email