szék kárpit

A minőségi szék kárpit időtálló

A termékkel kapcsolatban tudni kell, hogy az anyagok kínálata hihetetlenül gazdag. A szék kárpit tehát sokféle lehet. A szín- és a mintavilág is szinte végtelen. Nagyon elterjedt például a textilbőr, valamint a műbőr. A kiváló technológiának köszönhetően, ma már a textilbőr teljes mértékben kielégíti a gyártók és a felhasználók igényeit.

A gyengébb minőségi textilbőröket úgy ismerheti fel, hogyha meghajlítja, akkor él keletkezik rajtuk, ami a legtöbb esetben nem tűnik el. Mivel a szék kárpit folyamatos súrlódásnak, illetve használatnak van kitéve, ezért érdemes jó minőségű típust beszerezni. Az efféle kelléket úgy ismerheti fel, hogy lágy, nem túl kemény, nem nyúlik túlzottan, ezeken felül pedig nincs erős műanyag illata.

A műbőr változatainak dörzsállóságát martindale egységben mérik. A szék kárpit színvonalasabb darabjai 50-100 martindale-nél kezdődnek. Mindenképp érdemes tartós típus mellett dönteni, hiszen senki sem szeretné évente lecserélni a huzatokat. Ha okosan dönt, akkor hosszú éveken keresztül nem lesz gondja ezzel a dologgal.