A mióma tünetei komoly figyelmet igényelnek!

Mióma tünetei
Mióma tünetei

A női test számos veszélynek van kitéve. Az egyik ilyen probléma, ami sok nőt érint, a méh jóindulatú daganata, vagyis a mióma. A mióma tünetei között megemlíthető az erős havi vérzés, ami akár folyamatossá is válhat, de az alhasi fájdalom is erre a problémára utal. Az egész helyzet befolyásolja a hangulatot és a közérzetet is.

Nagyon kellemetlenül tudja érezni magát az ember, amikor ennyi tünet van rá egyszerre hatással. Odáig is vezethet a probléma, hogy magába fordul, lemondja a találkozóit és otthon begubózik. A mióma tünetei között a szorulás vagy hólyaggyengeség is felsorolható, ami szintén kihat a magánéletre is.

Sajnos az a lehetőség is fennállhat, hogy ebben az esetben a nők nem tudnak gyermeket vállalni. Amennyiben pedig mégis sikerült teherbe esni, a betegség megnehezíti a kihordást. A mióma tünetei lapulhatnak is, hiszen sokan észre sem veszik, hogy van ilyen problémájuk, mindaddig, amíg egy apró jel erre utal. Ilyenkor azonban már nagyobb a jóindulatú daganat, és akár műtéti beavatkozásra is szükség lehet.

Viszont ha a mióma panaszmentes, akkor elég az is, ha megfelelően van ellenőrizve, azaz rendszeresen ultrahanggal vizsgálják meg. De ha a mióma tünetei a fent említett fájdalmakkal és rossz közérzettel járnak, akkor mindenképp szükséges az orvosi beavatkozás. Kevesen tudják, de ez a betegség az ösztrogéndominancia következtében alakul ki. A progeszteron és az ösztrogén hormon egyensúlyának a felbomlása apró, de akár nagyobb méretű csomókhoz is vezethet a méhben.

A helyzet egyszerűen megelőzhető például a természetes progeszteron krémmel, ami harmóniában tartja a két fő női nemi hormont. Sokkal jobb megelőzni a betegséget, mintsem megvárni, hogy megjelenjenek a tünetek. Ha mégis műtétre kerül sor a mióma miatt, akkor ez a krém a gyorsabb gyógyulást is elősegíti. Nagyon fontos, hogy amennyiben mióma tünetei lépnek fel, azonnal forduljon orvoshoz! Nem szabad megvárni, amíg a probléma komolyabbra fordul, hiszen természetes kezelésekkel is javítható az állapot!

Print Friendly, PDF & Email