A modern társadalom jelentős része internet függő

Internet függőség
Internet függőség

Amikor a függőségről esik szó, akkor a legtöbben azonnal a drogra, alkoholra vagy a cigarettára gondolnak, de be kell látnunk, hogy emellett egyre több szenvedélyünk van. A legtöbben az internet rabjai, nem tudják az életüket elképzelni a közösség oldalak, folyamatos információk nélkül, amelyek lassan az életünk irányítójává válnak.

Az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft idén februárban egy felmérést végzett, amelyben a 18 év feletti lakosságot kérdezték meg az internetezési szokásairól, a kütyükhöz fűződő kapcsolatukról. A legnehezebben az internetről mondanánk le és ezután szorosan a mobiltelefonok állnak a második helyen. Lehet másra mutogatni, hogy én nem csak ő, de bizony az internetező társadalom jelentős része beletartozik.

Az eredmények szerint az internetező felnőttek 47 százaléka nem is tudja elképzelni az életét a világháló nélkül és 36 százalékuk a mobiltelefonja nélkül lenne hatalmas bajban. Nagyon riasztó adatok, mert látjuk, hogy ezek mind felszínes dolgok, de sajnos vígan bele lehet sétálni a „csapdába” és itt is nagyon nehéz észrevenni, hogy már benne vagyunk.  Az internet és a telefon mellett a televízió is jelentős szerepet játszik az emberek életében, a felnőtt internetezők 26 százaléka mondta azt, hogy nem tudna a készüléke nélkül élni. Ez is azt mutatja, hogy a valós emberi kapcsolatok helyett szeretünk egy képzeletbeli világba élni, mert ott sokkal egyszerűbbek a dolgok. Egyre több dolgot online végzünk, és komoly erőfeszítésbe kerülne ismét visszazökkenni az internet nélküli világba.