A rekreáció fontossága az egészségmegőrzésben

A rekreáció formái

Már az ősembernek is szüksége volt arra, hogy a fárasztó vadászatot követően valamivel feltöltődjön. Akkoriban egy-egy vad elejtésének újrajátszása, illetve a rítusok általi ünneplés szolgálta ezt a célt. Manapság már egészen másképpen pihennek, töltődnek fel az emberek, de a lényeg ugyanaz, vagyis a rekreáció.

Ez a fogalom azt a tevékenységet jelöli, ami által az emberek kikapcsolódnak. Ez lehet bármilyen kulturális, társas, játékos vagy mozgással teli program, mivel csak az számít, hogy az adott dolog oldja a feszültséget és helyreállítsa a testi-lelki-szellemi egyensúlyt.

Tehát a rekreáció különböző embereknél egészen másként is zajlódhat, csak az a fontos, hogy mindenki megtalálja a hozzá leginkább illő, munkán, háztartási feladatokon és gyereknevelési teendőkön túli tevékenységet. Ez nemcsak a jobb közérzethez szükséges, hanem az egészségmegőrzésben is lényegi szerepet játszik. Ugyanis, ha az elme és a test kifárad, akkor az hamarosan fizikai tünetekkel is fog járni. Tehát a rekreáció egyfajta prevenciós eljárás is.

Print Friendly, PDF & Email