A szauna pozitív tulajdonságai

Hagyományos szauna

Ha szeretne egy kellemes hétvégi kikapcsolódást, akkor ez a berendezés lesz a jó választás. A hagyományos szauna régóta az emberek egyik legkedveltebb eszköze, ami remek élményt biztosít. Alkalmazása során a felforrósodott levegő melegíti fel a testet. Először a bőr melegszik fel, aztán folyamatosan mélyebbre hatol a hő.

A hőmérséklet általában 80 Celsius fok, ami alacsony 10 %-os páratartalommal párosul. A szauna igénybevétele előtt javasolt lezuhanyozni. Használata után érdemes ezt mindig megismételni. A pozitív hatásai közé tartozik, hogy segít a stressz levezetésében. Általa egészségesnek tud maradni, vagyis sok betegség elkerülését biztosítja.

Ez a program különösen jól jön azoknak, akik reumatikus betegségekben szenvednek. Ellazítja az izmokat, szóval az izomlázzal küzdő emberek is gyakran veszik igénybe. Könnyebben győzheti le általa a megfázást, illetve az allergiás betegségeket. A szauna a légúti gyulladásokra is jó hatással van. Használata előtt mindenképp érdemes az orvosa tanácsát kikérni.

Print Friendly, PDF & Email