Akváriumhotel – extrém szállás

A nagyszabású látványterv

Vannak emberek, akik bolondulnak a különleges helyzetekért, akik szabadidejüket, a kikapcsolódást és a pihenést csakis extrém és különleges környezetben tudják elképzelni. Természetesen ehhez szükséges a feltételek nélküli anyagi szabadság és valljuk be, ez nem minden ember számára biztosított. Aki viszont megteheti és a forró nyár elől pénztárcája nem szab határt a menekülésre, ők hamarosan Dubaiban egy különleges hotelben pihenhetnek.

Dubaiban hamarosan felépül az első akváriumhotel, amelynek bizonyos szobáit úgy tájolják, hogy a vendégek a lehető legszebb tengeri látványvilágban gyönyörködhessenek.

A Water Discus Hotel fő alkotóeleme egy 1000 négyzetméteres víz alatti modul, amelyben 21 hangszigetelt vendégszobát alakítanak ki egy búvárközponthoz közel.

A lakosztályok kifejezetten speciális világítással rendelkeznek, és az ablakokat különféle transzparenciájú redőnyökkel lehet sötétíteni.

A vendégeknek lehetőségük van távvezérelt járművekkel felkutatni a tengerfeneket anélkül, hogy valójában víz alá merüljenek.

A tervek szerint a szálloda vízből kiemelkedő része is diszkosz formájú, akárcsak a tengerbe merülő tíz méter mélyen található modul. A felszíni modulba egy függőleges folyosó segítségével és lifttel lehet feljutni.

Vészhelyzet esetén a víz alatti modul automatikusan a felszínre emelkedik, a felszínen található kisebb modulok pedig mentőjárműként is használhatók.

Az Egyesült Arab Emírségekben épülő turisztikai komplexum beruházásának tervei 120 millió dollár értékűek és a Gdańsk műszaki egyetemen készültek.

A Deep-ocean-technology honlapjáról mindenki számára elérhető a Water Discus Hotel látványterve.