UTP bekötés

Az UTP bekötés kevés időt igényel

UTP bekötés
UTP bekötés

Amikor valaki másik lakásba költözik, szükséges átesni néhány eseményen. Az egyik az internetnek a bekötése, hiszen az előző tulajdonos minden bizonnyal már felbontotta a szerződését. Természetesen az UTP bekötés nem igényel túl sok időt, ezért nem kell azon aggódni, hogy igénybe vesz egy teljes napot.

Megbeszéli a szolgáltatóval, hogy nagyjából milyen időpontban ér rá, akik pedig megpróbálják úgy ütemezni a szakembernek a feladatait, hogy pont akkor érkezzen Önhöz. Amennyiben semmilyen probléma nem merül fel, akkor az UTP bekötés mindössze félórát vesz igénybe. A meglévő vezetéket ráhelyezik a teszterre, ami megadja, hogy van-e valahol meghibásodás.

Ha minden rendben van, akkor mindössze annyi a feladat, hogy meghosszabbítsák a vezetéket, majd sikeresen bekössék. Természetesen az UTP bekötés végén még egyszer ellenőrzik, hogy valóban működik-e az adott hálózat. Ezt követően a lakón a feladat, hogy rákapcsolja azt a számítógépre, netán a routerre. Néhány esetben magát a routert is a szolgáltató biztosítja.

Print Friendly, PDF & Email