Egregorok

Egregorok, avagy a teremtő erő megnyilvánulásai

A mondás, miszerint, az istenek azért létezhetnek, mert vannak emberek, akik hisznek bennünk, több érdekes elmélet megszületését eredményezte. Az Egregorok című mű Mark Stavish nagysikerű író tollából, az említett elméletet roppant különös aspektusból világítja meg.

A szerző leírása alapján a kollektív tudat teremtette Egregorok olyan szellemi entitások, akik negatívan befolyásolják az életünk, a hétköznapjaink alakulását. Megszabadulni nehéz tőlük, főleg azért, mert az átlagemberben sokszor nem realizálódik az Egregorok jelenléte.

A könyv azon kívül, hogy ismerteti e kétségtelenül misztikus lények tulajdonságait, illetve születésük körülményeit, arra is választ ad, hogyan szabadulhatunk meg azoktól a legegyszerűbben.

Stavish leírja, a szóban forgó pszichikai lények attól erősek, hogy minél többen hisznek bennük és követik az adott hitrendszer szabályait, megtartva annak rituáléit. A magoldás kulcsa, az Egregorok legyőzése bennünk rejlik, hiszen ki más diadalmaskodhatna felettük, ha nem az, aki a teremtésükért is felelős?!