Egyre több lehetőség van arra, hogy online utasbiztosítást kössünk

Online utasbiztosítás

Nagyon sok a teendő egy külföldi útra való készülődés előtt. Nem szabad semmiről sem megfeledkezni, így arról sem, hogy bebiztosítsuk magunkat és a csomagjainkat. Akár már otthonról is igénybe tudjuk venni az online utasbiztosítás kötési lehetőséget, így még el sem kell mennünk sehová.

Az online utasbiztosítás megkötésekor pontosan meg kell adnunk azt, hogy melyik országba utazunk, hiszen különféle rizikófaktorral rendelkező csoportokba vannak besorolva a világ államai. Így ha egy közeli országba megyünk, ami még Európában van, akkor nagy valószínűséggel olcsóbb napi biztosítási árra számíthatunk, mintha pl. elmegyünk Kongóba, ahol éppen polgárháború dúl.

Ennek a szolgáltatásnak az ára függ az életkortól is, hiszen egy fiatalabb embernél jóval kisebb eséllyel lép fel valamilyen betegség, mint egy hetven vagy nyolcvan éves idősnél. Az online utasbiztosítási kalkulátor használatánál így meg kell adni a születési évszámot is.

Különféle szolgáltatási csomagok közül lehet választani, melyek között van olyan, amelyik a legdrágább kórházi beavatkozást is kifizeti, de van olyan is, ami csak a legszükségesebb ambuláns kezelés költségét téríti meg.

Az online utasbiztosítás kötésekor érdemes a mindenki által látogatott portálokra menni, mert így biztosra vehetjük annak hitelességét.