Esterházy kastély Fertőd féltett kincse

Esterházy kastély Fertőd
Esterházy kastély Fertőd

Az Európai Uniós projektek nagymértékben támogatják a műemlékek helyreállítási programját. A kormány és az EU közös megegyezéssel 2009-ben nekigyürkőztek Magyarország egyik ékkövének a helyreállításához. Az Esterházy kastély Fertőd helyiség gyöngyszeme, hiszen a környékre áramló turistákból az egész vidék boldogan megél.

Öröm nézni, ahogy a kastély és a kert egyik hónapról a másikra egyre csak szépül. Ebben az évben több boldogság is érte a kastély rajongóit, ugyanis júniusban a kastély egyik felújított szárnyát átadták és megkezdődhet a korhű bútorok visszaszállítása.

A berendezések helyreállítása után, a felújított rész látogatható lesz. A másik nagy boldogság oka a kastély körbevevő kert megújulása, 90 ezer négyzetméter parkot tisztítottak meg, 2400 cserjét, 9 ezer rózsát ültettek. Így bátran lehet állítani, hogy az Esterházy kastély Fertőd legszebb vidékévé vált, élvezettel sétálhat bárki a sétányain. A fejlesztési program keretén belül a kastélyhoz vezető utakat, ösvényeket is megtakarították, újra ültették a fákat.

Print Friendly, PDF & Email