finommotorika fejlesztő játékok

Finommotorika fejlesztő játékok a kezek ügyességéért

A játékok szerepe óriási a gyermekek hatékony fejlődésében. A finommotorika fejlesztő játékok támogatják a kézügyességet, aminek a révén a kicsikben korán kialakul a magabiztos eszközhasználat. Egy különösen összetett mozgásformáról van szó, a számtalan apró mozdulatsor, mint amit például a ceruza ügyes kezelése vagy az olló biztonságos használata megkíván, sokszor kihívást jelent a csemetéknek.

Természetesen normális, hogy a picik nem egy ütemben fejlődnek, hiszen mindegyikük egy kis egyéniség, akinek olykor egészen más dolgok vonják el a figyelmét. Ennek ellenére, a szülőknek érdemes odafigyelni a kézügyesség fejlesztésére, például finommotorika fejlesztő játékok biztosításával. Ezek segítik, hogy a szem és a kéz koordinációja párhuzamosan, egymással szinkronba kerülve fejlődhessen.

A finommotorika fejlesztő játékok hatást gyakorolnak azokra a neurológiai idegpályákra, amelyek az érzékelés és az észlelés szempontjából alapvetően lényegesek. A Toycity többek között gyurmákkal, építőjátékokkal, gyöngyökkel és szortírozó játékokkal várja a gyermekeket.