Modern bútorok mindenkinek

Futonágy hátfájás ellen

Modern bútorok mindenkinek
Modern bútorok mindenkinek

A Távol-Kelet mindig is lenyűgözte az európai embereket. A futonágy számtalan előnnyel rendelkezik és éppen emiatt, mostanában kezd egyre népszerűbbé válni. Az ázsiai országokban már évszázadok óta ezt a fekvőalkalmatosságot használták az emberek, mert rendkívül egyszerű és egészséges.

Míg nálunk arra törekedtek, hogy minél puhább matracokat készítsenek, hatalmas franciaágyakba, addig a futonágy ennek éppen az ellenkezőjét jelenti.

Természetesen többféle méretben kapható, de a hagyományos változat egyszemélyes. Mivel egyszerűen csak el kell helyezni a padlón, ezért rendkívül helytakarékosnak számít. Idővel sem fogja elveszíteni a ruganyosságát, mivel egy stabil felületen fekszik, ami egészséges támaszt nyújt a gerincnek.

Többek között ez volt az a tényező, amiért a japánok előszeretettel használták a futonágyat. Európában és a világ más országaiban is egyre többek kedvence a futonágy, mivel ezzel megelőzhető, de kezelhető is a krónikus hátfájás. Többféle dizájnban kapható, így egyszerű lesz megtalálni azt a stílust, ami méltó ékje lehet a hálószobának.

Print Friendly, PDF & Email