gőzkabin

Gőzkabin a stressz levezetéséért

A mai rohanó világban, még ha nem is vallanák be, rengetegen küzdenek a stressz okozta kínzó tünetekkel, amelyek mindenképpen kezelésre szorulnak. A lehető legjobb módszer a pihenés és a nyugalom megteremtése, amire kitűnően alkalmas lehet egy gőzkabin.

Az életszínvonal emelkedésnek köszönhetően, már nemcsak a wellness központokban használhatjuk ezeket a remek eszközöket, mivel akár a saját fürdőszobánkba is beszerezhetünk egyet. Az egyszerűség kedvéért pedig már olyan zuhanykabinokkal is találkozhatunk, amibe be van építve a gőzösítő funkció. Tulajdonképpen a hatását tekintve azt láthatjuk, hogy gőzkabin hasonlít a szaunára. A meleg levegő képes megemelni a testhőt, ezzel pedig munkára fogni az immunrendszert. A légúti betegségek könnyedén átvészelhetőek a gőzkabin segítségével.

Az elhelyezéssel kapcsolatban sokaknak támadhatnak szkeptikus gondolatai, hiszen a nagymennyiségű pára könnyen a penészedésig vezethet. Azonban a gőzkabin maximum 40-45 Celsius fokig fűt, ezáltal pedig a lakásban is biztonságosan használható.