árnyéktűrő növények

Gyönyörűen tündökölnek az árnyéktűrő növények

Minden kertnek vannak árnyékos zugai, félhomályos szegletei, amelyek barátságtalanul zord kinézetűek, így pedig rontják az összképet. Viszont ennek nem feltétlenül kell így lennie, mert tehetünk ez ellen az árnyéktűrő növények ültetése által. Így a kertünkben ezek a részek is tündöklőek és rejtélyesen vonzóak lehetnek.

Ezek a fajták igazán jól viselik a fény-szegény körülményeket, remekül érzik ott magukat. Tulajdonképpen az egész telket beültethetjük olyan növényekkel, amelyek gyönyörűen pompáznak, csak arra kell vigyázzunk, hogy a megfelelő fajtát ültessük a megfelelő helyre. Az árnyéktűrő növények egyik gyönyörű típusa a tölgylevelű hortenzia, ami dús lombjával és igazán mutatós virágaival ékesítheti a kert árnyékos részeit.

Többféle változat kapható ebből a szépségből, hiszen vannak alacsonyan növő fajták, valamint olyanok is, amelyek akár 2,5 m magasra felnőhetnek. A virag-online.hu webáruház gazdag kínálatában árnyéktűrő növények sokaságát fedezhetjük fel. Itt biztosan van olyan is, amelyiknek egyszerűen nem tudunk ellenállni.