Héderváry kastély, ősi grófi lakhely

Héderváry kastély
Héderváry kastély

Szinte csoda, hogy Magyarországon ennyi jó állapotban levő kastély létezik, hiszen a két világháború és a majdnem ötven év kommunizmus iszonyatos pusztítást végzett közöttük. A háború után legjobb esetben múzeummá alakították, de többnyire mindegyikben gyerekotthon működött, amíg veszélyessé nem vált.

A Héderváry kastély, szerencsés helyzetben van, habár több mint 400 éve épült és Nyugat-Magyarország egyik gyöngyszeme, most is tündökölhet eredeti fényében. Benne jelenleg is kastélyszálló üzemel, vendégeit pompásan kialakított, egyedi berendezéssel tarkított szobákban várja.

Jellegzetessége, hogy minden szoba különbözik, nincs két egyformán bebútorozott helyiség. A Héderváry kastély kellemesen ötvözi a modern kor komfortját a régi klasszikus bútorok pompájával. A romantikus környezet egyaránt használható nagyobb csoportos találkozók és esküvők rendezésére, jól felszerelt konferenciaterem és étteremmel rendelkezik. De a kastélyszálló szívesen várja a grófi szobákban pihenni vágyó vendégeit, a teljes kényelemmel és a szívélyes kiszolgálással bizonyosan elégedett lesz.