Minőségi hátsó váltók kedvező áron

Hogyan kell a hátsó váltót beállítani?

Ez a bringák fontos, ám igen érzékeny része. A hátsó váltó mechanikájának köszönhetően több fokozatban haladhatunk a kerékpárral. Az több fokozatú áttételszintek révén pedig, könnyebben haladhatunk az emelkedőn felfelé és gyorsabban száguldhatunk lefelé.

Azért, hogy tökéletesen tegye a dolgát a hátsó váltó, finomhangolásra van szükség. Be kell állítani a bowden feszességét, illetve a váltón található két csavar segítségével a végálláspontokat is.

Az egyik csavar azért felel, hogy a legnagyobb fogaskeréktől tovább, illetve a legkisebbtől lejjebb már ne váltson a hátsó váltó, mert akkor már ledobná a láncot. A váltóbeállítás nem biztos, hogy már elsőre sikerülni fog, de egy kis gyakorlással hamar rá lehet érezni a dolog lényegére.

Azt is meg lehet állapítani egyszerűen, hogy mikor túl feszes, illetve túl laza a bowden. Ha túl feszes, akkor egyszerre 2-3 sebességet vált egy kattintással a hátsó váltó viszont, ha laza, akkor nem lesz hajlandó a kisebb fogaskerekekre helyezni a láncot. Ezt a váltókarral lehet szabályozni.

Print Friendly, PDF & Email