A horgolás kikapcsolódást jelent

Horgolás

A mindennapokban folyamatosan cikáznak a fejben a gondolatok és egyetlen perc pihenőt sem hagynak. Ez hosszú távon igen fárasztó lehet, ezért érdemes egy olyan tevékenység után nézni, ami megnyugtatja egy kicsit az elmét. A horgolás elsősorban a nőknek nyújt segítséget, tehát nekik mindenképpen érdemes kipróbálniuk.

Persze a tanulás során még felmerülhetnek nehézségek, de később már teljesen rutinszerűek lesznek a mozdulatok. Ebben az időszakban már csak egy kicsit kell odafigyelni az öltésekre. Ez pont elég lesz arra, hogy leálljon a zakatoló elme. Persze az is fontos, hogy a horgolás ne legyen túl nehéz, mert ekkor megszűnik az úgynevezett flow-állapot. Ilyenkor inkább már a stressz dominál, ami senkinek nem hiányzik egy hosszú napot követően. A Fonal Paradicsom segít abban, hogy a kézimunkázás örömet jelentsen. A webáruházban több olyan könyv is kapható, ami hasznos ötleteket alkalmaz. Ezen a módon is megtanulható a horgolás művészete, ha valaki nem akar tanfolyamra menni és az ismerőseitől sem szeretne segítséget kérni. A legkülönbözőbb témákban nyílik lehetőség az ismeretszerzésre. A 20 horgolt táska című könyv főleg akkor fog sikert aratni, ha valakinek olcsó divatcikkekre fáj a foga.

A „Tapestry – szövethatású horgolás‟ nevet viselő kiadvány szintén hasznos lehet ebben a témában. Gyönyörű sálak készíthetők a „Horgolt nyakbavalók Annás kertjéből‟ című könyvvel, ami még az ékszerek elkészítésénél is segítséget nyújt. A rendelés akkor is szóba jöhet, ha valaki ajándékokat szeretne csinálni a szeretteinek. A „Horgolt ajándékok nagyoknak, kicsiknek‟ igen hasznosnak bizonyul ebben az esetben. Kiváló ötletek találhatók a „Szívből kötött, horgolt, nemezelt ajándékok gyorsan, egyszerűen‟ nevet viselő kiadványban. Akkor is célravezető lehet a kézimunkázás, ha a gyerekeknek kell ajándékot készíteni. Mivel az apró plüssállatok nem olcsók, ezért érdemes inkább saját kezűleg elkészíteni ezeket. A horgolás révén nagyon szép babák és játékállatok hozhatók létre. Kislányok esetében telitalálat a „Pupinett, az én babám‟ című kiadvány.

Az amigurumizást is ki lehet próbálni, mert ötletesek a kis, japán figurák. Ebben elsősorban a „Horgoló Zoo‟ nevű könyv tud segíteni. Emellett az otthon díszítéséről sem szabad megfeledkezni, hiszen ebből a szempontból is nagyon hasznos lehet a horgolás. Szinte bárhol jól mutatnak a hópelyhek, az ajtódíszek és a szép terítők. Külön csoportot képeznek a mandalák, amik igen jól néznek ki a falra felrakva. Az elkészítésük nem annyira nehéz, tehát felesleges egy kisebb vagyont kiadni a megvásárlásukra.

Print Friendly, PDF & Email