irodakereso

Így is kinézhet egy kiadó iroda Budapest XIII. kerületében

Budapesten nincs hiány az irodaházakból, legyen szó a pesti vagy épp a budai oldalról. Kecsegtető a kiadó iroda választék a XIII. kerületben. Egyre többen döntenek az Angyalföldet, Népszigetet, Újlipótvárost és a Vizafogót magába foglaló negyed mellett, hiszen ez relatíve közel van a főváros legközpontibb részéhez.

A munkavállalók azért választják Pestet, mert itt a legjobbak a fizetések Magyarországon, illetve garantált a megfelelő munkakörnyezet. Ennek a kettőnek a megteremtésére törekednek a munkáltatók. Az elmúlt években nagymértékben nőtt a budapesti modern irodaállomány, ami pontosan igazolja a fent említetteket.

Az épülő irodahazáknál, főleg a 13. kerületben, nagy jelentőséget tulajdonítanak az energiahatékonyságnak. Miért? Egy tanulmány szerint, az energiafogyasztás közel 50%-át teszik ki az épületek a fejlett országokban. Hogyan tudható meg, hogy egy adott irodaház milyen energiafogyasztási kategóriába tartozik?

Ott van például a Building Research Establishment Environmental Assesment Method, amelyik különféle minőséti osztályokba sorolja az épületeket. A minősítés során a szakemberek figyelembe veszik az iroda designját, szerkezetét és persze a fenntartható működési lehetőségeket. A fővárosban rengeteg olyan irodaház épült az elmúlt években, amelyik a legjobb minősítést kapta.

Fontos megemlíteni a Leadership in Energy and Environmental Design rendszert is, aminek a legfőbb pozitívuma, hogy előzetes akkreditáció nélkül használható hazánkban. Egy másik jó tulajdonsága, hogy bármilyen állapotban lévő irodára alkalmazható. Mindkét rendszer legfőbb célja, hogy a modern irodaházak teljes mértékben megfeleljenek a környezettudatos elvárásoknak.

Természetesen nem csupán az energiahatékonyság számít. Az építéskor gondolni szükséges a munkavállalók, alkalmazottak jólétére is. Gondolni kell itt a kényelemre, egészségre és produktivitásra. A 13. kerültben számtalan olyan épület született meg az elmúlt 10 évben, ami ezeket az emberi tényezőket is maximálisan kielégíti. Az irodaházakban például egyre több közösségi tér van, illetve a munkaállomások is kényelmesek és megfelelően felszereltek.