Zala megye fernetikus turistaközponttá alakul a nyár folyamán, egyre csak érkeznek a vendégek a környékre, pihenni, szórakozni. A Zalacsány kastély nagymértékben kiveszi a részét a környék turisztikai fellendítésében. A kastélyszálló a megnyitás óta célirányos fejlődésben van, a beruházók, tulajdonosok arra törekednek, hogy a környék minőségi mutatójává váljék. A Zalacsány kastélyTovább olvasom most!

Magyarországon a második világháború mostoha időt hozott az ország legszebb épületeire, nem elég, hogy a bombázások és harcok nagy részüket tönkretette, legtöbbjéből elüldözték a tulajdonosokat és kórházzá, gyermekotthonná alakították. Az évek során szinte mindegyik az összeomlás szélére jutott. A kastélyszállók Magyarországon a ‘90-es fordulat után kezdtek megjelenni. Az első időszakbanTovább olvasom most!

A Balaton Magyarország tengere, sokan szívesen járnak a környékre eltölteni a vakációjukat. A nyári szabadság tervezésekor, sokak számára számít, hogy a teljes kikapcsolódás és az aktív pihenési lehetőségek egy helyen legyenek. A Fried kastélyszálló 2005-ben nyitotta ki kapuit a nagyközönség előtt, és azóta állandó felívelésben volt része. 2014-ben elnyerte aTovább olvasom most!

Az embernek időnként szüksége van egy kis kikapcsolódásra, hogy kipihenhesse a felgyülemlett stresszt, fáradtságot. Mindenki másképp tudja magát kipihenni, vannak, akik aktív sportok űzésével, mások pedig igénylik a semmittevést és a hosszú alvásokat. A bikali kastélyszálló mindenki számára tud biztosítani pihenésre való tevékenységet. A volt Puchner rezidencia épülete teljes komfortotTovább olvasom most!

Néhány percnyi útra Székesfehérvártól található Fehérvárcsurgó, melynek központjában dicsőséges múltra visszatekintő épület áll. A Fehérvárcsurgói Károlyi kastély a ’90-es évek elején egy közönséges romhalmaz volt. Akkor döntöttek úgy, hogy az épületet teljes felújítás alá vetik. Az óriási épület felújítása, a méretére való tekintet miatt, több ütemben készült el. A kastélyTovább olvasom most!

Az 1800-as évek végén egy vadászat során, Bethlen András bukkant rá a szépséges völgyre, mely azonnal megragadta a képzeletét. Már akkor felfedezte, hogy a környék ideális hely lenne üdülésre. A lillafüredi kastélyszálló építése 1925-ben kezdődik és 1929 végén már üzembe is helyezték. Ekkor már a környéken számos villa, szálloda ésTovább olvasom most!

Báró Puchner Antal Szaniszló nagyravágyó és tehetős ember volt, tanulmányai után beállt a császári hadseregbe. Mint katona, egész Európát bejárta és közben meglehetősen meggazdagodott. Báró Puchner Bikal birtokát 3 falujával egyetemben, a császártól adományba kapja 1841-ben. Akkor a birtokon még kúria sem volt, ezért elhatározza, hogy kastélyt építtet. Időközben bekövetkezikTovább olvasom most!

A Mátra titokzatos völgyeinek bújtatásában, mesébe illő környezetben, ahol a gyógyvíz és a friss levegő gyógyító hatása tökéletes összhangban él, 5 csillagos szálló várja a pihenni vágyókat. A Parádsasvár kastélyhotel idilli környezetben, messze a tomboló várostól, de mégis modern körülmények között biztosítja az 5 csillagnak megfelelő szolgáltatásait. Ideális hely egyTovább olvasom most!

Szirák 75 kilométerre fekszik Magyarország fővárosától, igaz, teljesen eldugott helyen, kevesen tudnak létezéséről. Azonban a sziráki kastélyszálló már rengeteg turista figyelmét felkeltette, hiszen a környék ideális egy többnapos pihenésre. Nincs írásos hagyaték a kastélyépület építéséről, csupán a kapubejárat felett lévő latin szöveg alapján következtetnek arra, hogy 1748 körül épült KirályfalviTovább olvasom most!

Tolna megye több kastéllyal is büszkélkedhet, bármilyen irányba is indulna a turista, hamarosan belebotlik egy eredeti szépségében pompázó épületbe. A Fried kastély szálloda Simontornya éke, a környező turisztikai útvonalak gyűjtőpontja. Igazából nem tekint többszáz éves múltra, a kastélyt 1926-ban volt átadva használatra. Az épület szecessziós stílusban épült, Fried Imre megbízásából.Tovább olvasom most!

A legenda azt tartja, hogy Lillafüred helyiség nevét Bethlen András-nak köszönheti, aki 1892- ben egy vadászat során talált a sejtelmesen szép völgyre. Akkor már meg is álmodta a Lilla szállót és rá egy évre el is kezdődtek az építkezések. Az üdülőtelep gondolata Bethlen István miniszterelnök ötletéből alakult ki 1920-ban. AzótaTovább olvasom most!

Ha a turista Székesfehérvártól a Velencei tó felé veszi az útját, kevés kitérővel ellátogathat Seregélyes faluba. A falu jelentős nevezetessége a Seregélyes kastély, melyben jelenleg kastélyszálló üzemel. A Zichy-Hadik kastély eredetileg vadászkastélynak épült, az utolsó nemesi lakója gróf Hadik Béla és felesége Széchenyi Alice volt. A háború és a kommunizmusTovább olvasom most!

Nem messze Dombóvártól Puchner Antal Szaniszló tábornok 1841-ben kapott birtokot a csatatéren tett szolgálataiért. A birtok három falut foglalt magába, de átvételekor még kúria nem létezett. Az első feljegyzések a kastély építéséről az 1849-es évekből származnak. A Bikal Puchner kastély jelenlegi formáját 1898-ben nyerte el, amikor Puchner Károly, majd későbbTovább olvasom most!

Sokan kívánnak a mindennapi rohanásból néha egy kicsit felszusszanni, vágynak a természet csendjére, hogy ne szóljon az az átkozott mobiltelefon folyton. Ha elszakadni szeretne a város zajától és meghitt családias pillanatokat szeretne tölteni egy elegáns környezetű helyen, akkor az Apponyi kastély vendégszeretetét nem szabad kihagynia! Budapesttől alig egy órás útTovább olvasom most!

Az ember akkor van igazán bajban, ha betegségben szenved. Ekkor az ember bármit megtesz, hogy visszanyerje egészségét, anyagi és szellemi értéket nem kímélve arra összpontosít, hogy újra munkaképes, egész ember legyen. A Balf kastélyszálló híres gyógyforrásai már a római korban is igen nagy népszerűségnek örvendtek, igaz akkor még a környékenTovább olvasom most!

Az ember nagyon kényelmes, sokan úgy szeretnék, ha az üdülő telepet mindjárt a lakása bejáratánál építsék, hogy ne kelljen hosszú utat megtennie a kívánt pihenés érdekében. Azok, akik igazából szeretnek szórakozni és imádják a luxust, teljes szívből ajánljuk a Zalacsány kastélyszálló szilveszteri ajánlatát. A Batthyányi család kastélya egy gyönyörű parkTovább olvasom most!

A Bükk hegység szélén, Egertől alig 25 kilométerre, egy gyönyörű park közepén építette ki a Pallavicini őrgrófi család a birtokát. Csodálatos tünemény nyílik az arra járó szeme elé, amikor a Szilvásvárad kastélyszálló épületét megpillantja. A neobarokk stílusban épült kastélyt 2009-ben teljesen felújították és átalakították kastélyszállóvá. A kastélyszálló 80 kétágyas szobávalTovább olvasom most!

Szinte csoda, hogy Magyarországon ennyi jó állapotban levő kastély létezik, hiszen a két világháború és a majdnem ötven év kommunizmus iszonyatos pusztítást végzett közöttük. A háború után legjobb esetben múzeummá alakították, de többnyire mindegyikben gyerekotthon működött, amíg veszélyessé nem vált. A Héderváry kastély, szerencsés helyzetben van, habár több mint 400Tovább olvasom most!

Az első feljegyzés a Röjtöki kastélyról az 1799-es évekből származik, amikor egy vadászkastélyként említik. Az akkori tulajdonos Felsőbüki Nagy család, valamikor az 1700-as évek közepén építette a kétszárnyú romantikus, klasszicista stílusban. A jelenleg, mint Szidónia kastélyszálló néven ismert épület, több kézen is megfordul, de az épületen lényeges változtatás egészen 1929-igTovább olvasom most!

Ha véletlenül Zalaegerszeg felé járna és nem tudja hol szálljon meg éjszakára, néhány kilométerre a 76-os úton, egy gyönyörű vidéken, remek kastélyszálló várja. A Misefa kastélyszálló Zalaegerszeg és Keszthely között, közvetlen Nagykapornak mellett helyezkedik el, egy idilli őspark környezetében. A vidék maga megér egy látogatást, tehát ha oda szándékozik menni,Tovább olvasom most!