Kavicskép

Kavics képek minden mennyiségben

Minden darabnak megvan a maga helye. Ez abban nyilvánul meg, hogy amikor elindul az alkotói folyamat, egymás után jönnek elő a hasonló vagy különböző témájú kavics képek. A kövek szépen felsorakoznak a vásznon, csak fel kell ragasztani mindegyiket.

Természetesen először a háttereket kell megfesteni, amin összeállnak a kavics képek egy meghatározott sorrendben. A természetben legtöbbször rendezetlenül vannak, a képeken pedig valamilyen formát alkotnak.

A statikusnak látszó kavicsok mozogni kezdenek a vásznon, ami a formájuknak és a rajtuk lévő mintáknak köszönhető. Így lesz a káoszból rend. A rendből pedig alkotás. Sokan a már elkészült képekből válogatnak, de a saját maguk gyűjtött kavicsok beépítését is kérik, illetve bizonyos alkalomhoz illő témákat rendelnek.

A kavics képek időtlenek, hiszen évmilliók óta vannak jelen és hosszú idő, amíg a vizek a megtalálási helyükre görgetik. Soha nem lehet tudni, hogy egy-egy darab honnan származik, bolygónk melyik részéről. Ez különösen a tengerparti kövekre érvényes.

Print Friendly, PDF & Email