Lakáshitel kérvényezése

Kell önrész a lakáshitel esetén?

Önrész nélkül nincs kölcsön, legalábbis nagyon sokan így gondolják. A valóság viszont az, hogy a lakáshitel kezdeményezése és kérvényezése során számtalan meglepő feltétellel szembesülhetünk.

Sőt, érdemes onnan kezdeni a témát, hogy rengeteg olyan fogalom adódhat az intézkedés során, amivel akkor találkozik az átlagember először. Ez teljesen természetes dolog, hiszen minek is ásnánk bele magunkat valamibe, ami nem érint?

Mindazonáltal, ha szükséges az önrész, ha nem, azért nem árt, ha van némi spórolt pénzünk, amikor elindítunk egy ilyen pénzügyi folyamatot. Hitelt felvenni egyébként szerencsére rengeteg esetben lehet, legyen szó lakásról, házról, új ingatlanról, vagy egy öreg felújításáról, szinte mindig meg lehet valósítani az elképzeléseket.

Fontos kihangsúlyozni, hogy léteznek államilag támogatott hitelek és olyanok is, amelyekről ez nem mondható el. Az igénylés feltételei természetesen eltérnek, attól függően, hogy melyik verzióról van szó. A lakáshitel megítélése mindig az érintett személy helyzetétől függ majd.

Print Friendly, PDF & Email