Különleges halastó Bankokban

Az emberi leleményességnek valóban nincs határa, és a következő példából is jól látszik, hogy ahol természetes, és ugyanakkor hasznos megoldást találnak egy problémára, ott az valóban működni is látszik. Történt ugyanis, hogy Bankokban egy bevásárlóközpont építését kissé elnézték, és az engedélyekben szereplő négy emelet helyett tizenegy került felépítésre.
A hatóság bontásra ítélte, ám a természet közbeszólt, és még előtte leégett az egész épület teteje. Helyén gyakorlatilag egy üresen tátongó romhalmaz lett, mely az idők folyamán szépen lassan megtelt esővízzel. Mivel a hatóságok nem foglalkoztak a továbbiakban vele, így a csapadék igazi kis tavacskát hozott létre az ember alkotta építményen belül.

Mivel azonban az idővel ötszáz négyzetméteresre növekedett tó környékén rendkívül elszaporodtak a szúnyogok, így a csípős élősködőkre valamiféle megoldást kellett találni. Ekkor született az ötlet, hogy permetezés és mindenféle vegyi anyag helyett inkább telepítsenek halakat a tóba, melyek a szúnyoglárvákat elfogyasztják majd, ezzel csökkentve a populáció számát. Olyan édesvízi halak kerültek a tóba, mint a harcsák, a pontyok, aranyhalak, melyek a meglehetősen furcsa helyen létesült élőhelyen elkezdtek szaporodni, és benépesítették a tavat.

A terület idegenforgalmi látványosság lett mára, azok pedig, akiknek egy kis kereskedelmi érzékük is volt, nemsokára vendéglátóhelyeket, halakból készült finomságokat kínáló étkezdéket nyitottak a környéken. A legfrissebb hírek szerint azonban a hatóság balesetveszélyesnek ítélte az építményt, és le akarja azt bontani. Kíváncsian várjuk, meddig szolgál még látványosságként a különleges hely, és mikor lesz lakóiból végérvényesen asztali fogás.