Látványos videó Dubairól!

Dubai több szempontból is a legek városa, amely a luxus, a fényűzés fellegvára, az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb városa. A team BlackSheep egy drón segítségével lélegzetelállító felvételeket készített a városról, amelyeken a magasból vehetjük szemügyre Dubai nevezetességeit, csodáját és többek között a világ legmagasabb felhőkarcolóját is.

A Perzsa-öböl partján fekvő város alig 150 éves múltra tekint vissza, de ez is elég volt ahhoz, hogy a világ egyik legnagyobb látványosságává nője ki magát. A 7 emírségek között Dubai rendelkezik a legtöbb lakossal, de területileg csak a második a sorban, Abu-Dzabi után.

A város hihetetlen építészeti beruházásaival, olajával, luxusával hívta fel magára a figyelmet és mára a turizmusból származik a fő bevétele.

A város felvirágzása azután kezdődött, hogy 1966-ban felfedezték az olajat, így a város lakossága 1968-ról 1975-re 300%-al nőtt. Az elmúlt években a világ leggyorsabban fejlődő városává nőtte ki magát és egyre nagyobb figyelem irányul a turizmusra. Dubainak köszönhetjük a világ első hét csillagos szállodáját, emellett a mesterséges Pálma szigeteket, és a világ legmagasabb épületét is. Még ma is jelentős az olajkitermelésből származó bevétel, hiszen napi 240 000 hordó olajról beszélünk, és jelentős mennyiségű gázról is. Az olajtartalékok rohamosan csökkennek, előreláthatóan 20 év múlva ki is ürülnek, de a turizmus- és az ingatlanberuházások megalapozták már a jövőt.

A sivatag közepén fekvő paradicsom csodáit örökíti meg a videó, amely igazi élményt jelent.