kályhák

Még mindig megbízhatóak a kályhák?

A kályha szó hallattán sokan a régi fűtőberendezésekre gondolnak, amelyeket a mai napig előszeretettel alkalmazzák faluhelyen. Természetesen a hozzáértők tisztában vannak vele, hogy akárcsak sok más fűtőszerkezet, úgy a kályhák is óriási változáson estek át az elmúlt évtizedek alatt. A modernizálás egyik eredménye az ABX kályha lett.

Mit tudnak ezek a profi kályhák? Nos, az ABX modell gyakorlatilag egy modern lég- vagy konvekciós fűtésű berendezés. Ezt sokan csak szabadon álló vagy épp mobilis kályhaként ismerik. A szerkezet ugyanazokkal a tulajdonságokkal bír, akárcsak egy modern kandallóbetét.

Az efféle kályhák zárt égésterűek, tehát a felhasznált levegő kintről érkezik. Ezért is annyira biztonságos az ABX. A produktumoknál adott a dupla égési levegő szabályzás, ami pontos kezelhetőséget, folytonégést és hosszú parázstartást ad. A sarok- és panoráma kandalló kivitelek is választhatóak ABX fajtában.

Kerámia vagy grenamat égéstér elemek is kaphatóak hozzá, amelyek magas égési hőmérsékletet és tiszta, hatékony égést biztosítanak. Az ilyen kályhák jól használhatók kis energiaigényű, korszerű épületek esetén is.

Sok jót lehet elmondani a csempekandallóról is

Az ABX szerkezetet más néven is ismerik. Ez lehet egy igazán új típusú csempekandalló is. Amellett, hogy ez nagyon mutatós, a legkorszerűbb légfűtési elven működik. A kerámia burkolat és a tűztér között lévő légrés levegős hőcserélőként működik.

A csempekandalló a külsejét illetően semmiben sem különbözik egy modern hordozható fűtőeszköztől, azonban ennél már ki lehet élvezni a tűz látványát a nagyméretű tüzelőablakon keresztül. Kétségtelen, hogy egy sötét szobában a lobogó tűz látványa romantikus hangulatvilágítást biztosít.

A Fire Store felhozatalában az ember széles forma, méret és teljesítmény kínálatból válogathat. Az érdeklődő választhat modern formájú kandallót, mint a Galie, vagy tradicionális köntösbe öltöztetett Bavariat, amely a hagyományos értékeket képviseli.

Az biztos, hogy a csempekandalló megvételével egy olyan eszköz mellett döntött a vásárló, amelyik csalódást több év után sem fog okozni, hiszen annyira megbízható.