autó átvizsgálás

Mindenképp elengedhetetlen az autó átvizsgálás

Jogosan merülhet fel egy autóvásárlás előtt álló személy fejében a kérdés, hogy miért is annyira lényeges a papírok intézése és a fizetés előtt alaposan átnézetni a verdát? A szakszerű autó átvizsgálás azért fontos, mert ezzel időben észrevehetőek, megtalálhatóak azok a problémák, amiket az eladó nem akart elmondani vagy eleve ő sem tudott róluk.

Főleg egy 10 évnél idősebb járgánynál érdemes odafigyelni a legkisebb részletre is. Egy idősebb használt gépkocsi sajnos sok, főleg kellemetlen meglepetést tartogathat az autó átvizsgálás hiányában. Lehet, hogy nem egy-két hónapon belül, hanem pár év múlva jönnek elő azok a bajok, amelyeket az autó átvizsgálás során azonnal ki lehetett volna szúrni.

Ezért is kell a vásárló még a szerződés megkötése előtt tisztába legyen azzal, hogy a vásárlás után milyen javításokat kell a négykerekűn végezni. Az autó átvizsgálás azért nem maradhat ki, mert mindig a biztonság a legfontosabb. Vannak dolgok, amiket akkor is ki kell cserélni egy használt gépjárműn, ha azoknak a jó állapotáról írásos bizonylat van. Gondolni kell itt a motorolajra, a szűrőkre, bizonyos fék alkatrészekre és mondjuk a fékpofákra.