Néhány szó az olajcseréről

autoolaj.hu
autoolaj.hu

Az olajcserével akkor gyűlik meg a bajunk, ha olyan autónk van, ami már rég túl van a garanciaidőn, és nem ritka, hogy ilyenkor a tulajdonosok megpróbálnak spórolni az autóolajjal, mindig kicsit tolni a csereperiódust. A másik, amit a legtöbb autótulajdonos fejből is tud, hogy az ő autójába milyen autóolaj illik, és ettől általában nem is szívesen tér el. Autóolaj vásárlásnál mindenképp figyelni kell arra, hogy a viszkozitás egyáltalán nem minden, és ha helyesen akarunk cselekedni, akkor az autógyártó minősítési szintjéhez igazodva vásárolunk.

Az autoolaj.hu weboldalon minden autómárkának a megfelelő motorolajat találjuk meg, így egyáltalán nincs az a problémánk, hogy nem a megfelelő olajat töltjük bele cserekor.

Éghajlatváltozáskor (tél-nyár) érdemes játszadozni a viszkozitással, a motor jobb kenésének érdekében, ehhez megint csak érdemes a gyári olajat előnyben részesíteni, hisz ma már barátságos áron is megkaphatjuk.

Az olajcsere során pedig feltétlenül érdemes ragaszkodni a gyár által előírt csereperiódushoz, hisz már néhány ezer kilométer után veszít kenőképességéből az olaj, csökken hőelvezető képessége is, valamint megindul a kokszosodás. Azoknak, akik rövid utakra használják autójukat, ugyanúgy kell autóolajat cserélniük az előírt periódus alatt, mint akik hosszú távokon használják gépjárműveiket.

Olajcsere alkalmával nem szabad elfelejtkeznünk, hogy a fáradt motorolaj bizony veszélyes hulladék, amit felelősségteljesen kell kezelni. Kevesen tudják, de félliternyi fáradt motorolaj félmillió liter édesvizet  károsíthat. Ilyenkor az a teendőnk, hogy a fáradt autóolajat, az elhasznált olajszűrőt, az autóolajas flakonokat gondosan összeszedve a töltőállomáson adjuk le, ahol gondoskodnak azok szakszerű elszállításáról és megfelelő kezeléséről.

Tilos és törvénybe ütköző, ha valaki a csatornába, háztartási szemét közé, folyóba, patakba, tavakba, a természetbe bárhol, vagy csak egyszerűen a földre önti. Ezek tudatában lehet csak az otthoni motorolaj cseréhez szakszerűen hozzáfogni, de a legjobb döntés ebben az esetben is a megfelelő szakszervizt igénybe venni.

Találja meg Ön is autója számára a megfelelő motorolajat az autoolaj.hu weboldalon!