Nem mindegy hova kerül az adó 1%

Adó 1%
Adó 1%

Mielőtt elege volna a Tv-ből, az internetről és az újságokból úton, útfélen megjelenő adó 1% felajánlására felhívó hirdetésekből, és fejcsóválva tovább állna, érdemes egy pillanatra megállni és elgondolkodni.

Ön mit tenne, ha –ne adj’ Isten – gyermekéről hirtelen kiderülne, hogy olyan súlyos betegségben szenved, amit csak drága, külföldi kezelés, operáció árán lehetne gyógyítani?

A legtöbb esetben minden szülő számára derült égből villámcsapásként jön a szörnyű hír a betegségről, amelynél sok esetben kimondják: gyógyíthatatlan. Egész biztosak vagyunk benne, hogy Ön mindent megtenne, mindent megmozgatna égen és földön ahhoz, hogy megszerezze a gyógykezeléshez szükséges pénzt. Óriási összegeket emészthet fel egy ilyen hirtelen lecsapó betegség kezelése, jó esetben gyógyítása, nem beszélve, hogy a pénz mellett a kapcsolattartást, a kapcsolatfelvételt, a tolmácsolást – egy külföldi kezelés esetén – is meg kell oldani.

Sajnos a legtöbb esetben ehhez még az is társul, hogy a súlyos betegséggel küzdő csöppség szociálisan hátrányos helyzetű családban él, ahol olykor a minden napi betevő is kérdés, nemhogy egy drága gyógykezelés.

Kell ennél nagyobb szükség az Ön adójának 1%-ára? Úgy véljük, nem! Ezer és egy helye van az adó 1%-nak, mikor az a kérdés, hogy vissza tudjuk-e adni egy súlyosan beteg gyermek egészségét, meg tudjuk-e menteni az életét? A gyermekmentés egy szomorú, ám csodás dolog, ha sikerül visszaadni nem csak a reményt, hanem magát az egészséges életet is.

Mi mindent megteszünk ennek érdekében Önnel együtt, aki felajánlja adója 1%-át!