Nevezetes hely a Palota kastélyszálló Lillafüreden

Palota kastélyszálló Lillafüreden
Palota kastélyszálló Lillafüreden

A legenda azt tartja, hogy Lillafüred helyiség nevét Bethlen András-nak köszönheti, aki 1892- ben egy vadászat során talált a sejtelmesen szép völgyre. Akkor már meg is álmodta a Lilla szállót és rá egy évre el is kezdődtek az építkezések. Az üdülőtelep gondolata Bethlen István miniszterelnök ötletéből alakult ki 1920-ban.

Azóta a kastélyszálló Lillafüred legnagyobb turisztikai jelentősége, féltve őrzött kincse a vidéknek. Szépséges elhelyezése és az eseménydús turisztikai múltja nagyszámban vonzza a pihenni vágyó turistákat.

Az 1930-as években nagyon felkapott szálloda, nyaranta telt házzal üzemelt, nem egy jelentős politikus és nemes ember fordult meg a szállóban. A kastélyszálló Lillafüred szerencsés elhelyezkedését is kihasználja, a Hámori tó közelsége csónakázásra ad lehetőséget, a gyönyörű árnyas erdők pedig sétákra ad remek alkalmat. A táj szépsége, a friss levegő légúti betegek kezelésére kiválóan alkalmas. Ezenfelül a szállodától rövid sétára egy izgalmas kalandpark várja az örökké nyughatatlan természetűeket.