riasztó szett

Riasztó szett, ha értesülnénk a betörésről

Egy ingatlan védelménél a riasztó felszerelése, majd annak hang és fényjelzései olykor elegendőnek bizonyulnak, a betörő pedig inkább kereket old. Ha így van, akkor nyertünk, még mielőtt a „harc” elkezdődött volt. Van azonban olyan eset, amikor az illetéktelen behatolót a riasztó sem állítja meg. Akár egyik, akár másik esetben, van arra lehetőség, hogy még idejében értesüljünk a betörésről. Ehhez egy riasztó szett beszerelése szükséges.

Mi ez és mit kell róla tudni? A riasztók eleinte csak ott és akkor jeleztek, vagyis aki éppen az ingatlan közelében volt, tudta, hogy itt bizony betörés folyik. Később aztán jöttek a távolba is jelző rendszerek, amelyek a vezetékes telefonhálózaton keresztül, 0-24 órában üzemelő központnak továbbították az aktiválás tényét, majd a diszpécser értesítette az ingatlan tulajdonosát.

A GSM riasztó szett lehetővé tette, hogy a könnyen kiiktatható vezetékes vonal helyett, vezeték nélkül jusson el a jelzés a központba. Vezeték nélküli technológia, nagyobb biztonság, elégedettebb tulajdonos.