Senki nem felelős Michael Schumacher balesetéért

Michael Schumacher
Michael Schumacher

Lezárult a Michael Schumacher december 29-i síbalesetét vizsgáló nyomozás. A szakértők szerint senki nem vonható felelősségre a baleset miatt, sem a sípálya üzemeltetői, sem az általa használt felszerelések gyártói. A hétszeres Forma-1-es világbajnok letért a kijelölt sípályáról és azt 4 méterrel elhagyva egy sziklában megbotlott. A nyomozásból kiderült, hogy 10,4 métert repült a botlás után és egy sziklának csapódva a sisakja összetört, így komoly fejsérüléseket szenvedett.

Néhány nappal ezelőtt az újságokban megjelent, hogy a bukósisakra szerelt fejkamera okozhatta a sérüléseket, ezt azonban a vizsgáló hatóságok kizárták. Schumacher máig a grenoble-i kórházban fekszik és legutóbbi értesülések szerint még mindig kómában van. A baleset lassan két hónapja történt Méribel közelében egy sípályán és a család azóta is rendületlenül hisz a pilóta felépülésében és hálásak a rajongók szeretetéért. A baleset után életveszélyes állapotban szállították kórházba, két életmentő műtétet is végeztek rajta, majd több ideig mesterséges kómában tartották.

Január végén orvosai azt nyilatkozták, hogy lassan elkezdik az ébresztést, de azóta még nem közöltek semmi hivatalos információt Schumacher állapotáról. A rajongók és a család is hisznek abban, hogy a legendás pilóta felébred és teljesen felépül az életveszélyes síbalesetből.

Az élet kiszámíthatatlansága, hogy egy veszélyes sportot űző ember több éven keresztül sérülésmentesen száguldozik, majd egy kirándulás során életveszélyes síbalesetet szenved.