Seregélyes kastély a romantika jegyében

Seregélyes kastély
Seregélyes kastély

Ha a turista Székesfehérvártól a Velencei tó felé veszi az útját, kevés kitérővel ellátogathat Seregélyes faluba. A falu jelentős nevezetessége a Seregélyes kastély, melyben jelenleg kastélyszálló üzemel. A Zichy-Hadik kastély eredetileg vadászkastélynak épült, az utolsó nemesi lakója gróf Hadik Béla és felesége Széchenyi Alice volt.

A háború és a kommunizmus itt is rányomta a pecsétjét a kastélyra, tulajdonjoga hányódott jobbra-balra, várva a jobb időket és közben elpusztulva minden berendezése. Az épület 1980-as években kerül felújításra, megőrizve az 1820-as klasszicista stílusát.

A Seregélyes kastély sikeresen beilleszkedett a turista forgalomba, kiváló éttermet, kényelmes szobákat kínál az odalátogató turisták számára. A kastélyt 32 hektáros angolpark veszi körül, melynek közepén egy csónakázó tavacska is van. A tó közepén van egy sziget, rajta árnyas terasz, melyre híd vezet át. A kastélyszálló 100 vendég számára biztosíthat szállást, ellátást, ideális hely egy romantikus esküvő megrendezésére.