Sikeres szezont zárnak a Balatonnál

Balaton forrás: www.gablerfoto.hu
Balaton
forrás: www.gablerfoto.hu

Hazánk idegenforgalmi régiói közül van egy, amely sok-sok évtizede töretlen népszerűségnek örvend. Nem véletlen, hiszen természeti értékek, látnivalók, izgalmas programok, és történelmi nevezetességek egy helyen találhatóak meg, nem is beszélve a számos élményfürdőről, wellness hotelről és szabadtéri rendezvényről.

Bár a nyár már a végéhez közeledik, és a főszezonban tapasztalható nyüzsgés is kezd alábbhagyni a magyar tengernél, de az szállodai szakemberek és idegenforgalmi munkatársak szerint is egyértelműen elmondható, hogy idén is sikeres volt a szezon a Balatonnál. Ehhez természetesen hozzájárult a régóta nagy népszerűségnek örvendő Széchenyi Pihenőkártya is, amely akár 450 ezer forint értékben biztosítja, hogy a szálláshelyek, a vendéglátóhelyek és a szolgáltatók kínálatát igénybe vegyék a turisták.

A tóparti legnagyobb városok, Balatonfüred, Siófok vagy Keszthely mellett a csendesebb üdülőhelyek is kedveltek, itt ugyanis nem kell a számos zenés rendezvény vonzotta tömegtől tartani. A remek borok kedvelői idén is szép számmal látogattak el Badacsonyba, és a több szüreti fesztivál még most is várja az érdeklődőket a Balaton partján.

Keszthely és a Festetics kastély egész évben remek választásnak bizonyul a kultúra megszállottjainak, de az Afrika Múzeum, vagy a kalandparkok is kitűnő szórakozást ígérnek télen is a területet felkeresőknek. Azok tehát, akik őszi kirándulást terveznek, vagy egy hosszú hétvége erejéig keresnék fel a Balaton környékét, szintén széles idegenforgalmi kínálatból válogathatnak. Nem véletlen, hogy a régió 2014-ben is az egyik leggyakrabban megkeresett helyszíne hazánknak.