Dilatáció ipari padlók esetén

Strapabíró kivitel a dilatációs profil révén

A jó minőségű beton helyes kezelésével elképesztő építményeket lehet felhúzni. Ám ehhez pontosan ismerni kell az adott keverés összetételét és tulajdonságait, a sűrűségétől kezdve, egészen a megkötéshez szükséges időig. Egy teljesen sík betonfelület létrehozása nem tűnik olyan bonyolult feladatnak.

A beton megkötésével és a terhelés során felmerülő problémákat hivatott kiküszöbölni a dilatációs profil. Manapság már szinte minden nagyobb betonfelület esetében alkalmazzák, hiszen sokkal gazdaságosabb a használata, mintha az adott területet rendszeresen javítani kéne. Tartós megoldás, ami éveken keresztül kibírja az idő és a környezeti hatások próbáját.

Természetesen nem arról van szó, hogy egy akármilyen dilatációs profillal megerősített betonpadló kibír bármilyen terhelést. Előzően ki kell megtervezni, hogy pontosan milyen terhelésnek lesz kitéve az adott felület.

Az így kapott adatok alapján már ki lehet számolni, hogy milyen típusú és mekkora mennyiségben lesz szükség dilatációs profilra, ami a hézagokba fognak bekerülni.