Szeszes italok

Szeszes italok minden mennyiségben

Alkoholtartalmú italok már nagyon régóta léteznek. Amióta az ember felfedezte az erjesztés folyamatát, azóta azon ügyködik, hogy minden gyümölcsből és növényből valamilyen egyedi párlatot készítsen.

A szeszes italok minden nép kultúrájának a részét képezik. Példának okáért, a hungarikumnak számító magyar pálinka messze földön híres és elismert ital, amit nagyon sokan kedvelnek a világon. A gabonapárlatot, amit mindenki csak whiskyként ismer, szintén előszeretettel fogyasztja a világ számos népe.

Amerika, Írország, Skócia és nem utolsósorban Japán az élen jár, hogyha a szeszes italok ezen fajtája kerül előtérbe. A németek, a belgák és a csehek a sörkülönlegességekkel igyekeznek lenyűgözni a nagyérdeműt és saját magukat, hiszen előszeretettel fogyasztják azt, amit kifőznek.

Hazánkban a borok is nagyon népszerűek, mivel a tájegységeink ideálisak a szőlőtermesztés szempontjából, de a franciák is ott vannak a szeren, hogyha a bor mellett a pezsgő is képbe kerül. A minőségi szeszes italok fogyasztása ugyanolyan gasztronómiai élményt nyújt, akárcsak egy ételkülönlegességé.

Print Friendly, PDF & Email