Szidónia kastélyszálló, a múlt és jelen sikeres ötvözete

Szidónia kastélyszálló
Szidónia kastélyszálló

Az első feljegyzés a Röjtöki kastélyról az 1799-es évekből származik, amikor egy vadászkastélyként említik. Az akkori tulajdonos Felsőbüki Nagy család, valamikor az 1700-as évek közepén építette a kétszárnyú romantikus, klasszicista stílusban. A jelenleg, mint Szidónia kastélyszálló néven ismert épület, több kézen is megfordul, de az épületen lényeges változtatás egészen 1929-ig nem történt.

1926-ban Verseghi Nagy Elek, vatikáni magyar nagykövet vásárolja meg a birtokot és pénzt nem kímélve teljesen átalakíttatja, a modern kor kényelmének megfelelően. Ekkor kerül a medence kiépítésre és a házat körülvevő parkot is ő alakította ki. Az épület és a park a második világháború után állami tulajdonba kerül, negyven évig gyermeküdülő, állapota egyre romlik.

Nagy viszontagságok közepette végül 1997-ben magántulajdonba kerül és patinás értékeit megőrizve, kastélyszállóvá alakítják. A Szidónia kastélyszálló 2000 szilveszterén nyitja meg kapuit, 46 kényelmes szobával, étteremmel és wellness központtal. Nem feledkeztek meg a pihenni kívánó vendégek csendjéről sem, a 6,5 hektáros ősparkot szintén felújították, a sétálni, kirándulni vágyók nem kis örömére. A Szidónia kastélyszálló alkalmas nagyobb csoportok látogatására, kisebb családi vagy céges rendezvények lebonyolítására is. Ha igényes főúri körülmények között kíván eltölteni egy felejthetetlen hétvégét, a Szidónia kastélyszálló remek választás lehet. Nem csak felejthetetlen élményt, de különleges kiszolgálást, megérdemelt felüdülést nyerhet a wellness és fürdő részlegen.