A teniszkönyök gyógyítása hosszú folyamat

Teniszkönyök gyógyítása

Rendkívül kellemetlen érzés lehet az, amikor valaki fel szeretne emelni egy pár grammos tárgyacskát, és az is megterhelést jelent. Az ilyen tünetek, amelyek amúgy eddig nem jelentkeztek nagyobb súlyú eszközöknél sem, korábban egy sporttal függtek össze. A teniszkönyök gyógyítása kitartást igényel, ugyanis több hét is szükséges ahhoz, hogy a dolgok jobbra forduljanak. Azonban ahhoz, hogy világos legyen e betegségnek a kezelése, meg kell érteni a szimptómák okait.

Régebben a teniszkönyök csupán azoknál alakult ki, akik komolyan űztek bizonyos sportágakat, vagy esetleg megterhelő fizikai munkát végeztek. Manapság azonban az tapasztalható, hogy az egyszerű, szellemi munkából élő, irodában tevékenykedő egyének körében is felüti a fejét ez a betegség. A teniszkönyök gyógyítása számos módon történhet. Az első számú aranyszabály a pihentetés. Tulajdonképpen ez az intervallum minimum két-három hetet foglal magába.

Természetesen, ehhez hozzátartozik az is, hogy a kart, kézfejet, csuklót és könyököt teljesen tehermentesíti a beteg. A teniszkönyök gyógyítása további lépésekből is állhat. Az orvosok néha azt javasolják, hogy a kart helyezzék sínbe. Mivel a teniszkönyök duzzadással is jár, ajánlott a jégpakolás is. Ezt a gyógyírt úgy kell alkalmazni, hogy az illető, akinek könyökfájdalmai vannak, naponta többször is jeges pakolást helyez a panaszos zónára. Azonban azt fontos szem előtt tartani, hogy egy ilyen terápia maximum tíz percig tarthat, ami a nap folyamán megismételhető.

A teniszkönyök gyógyítása hűsítő és fájdalommentesítő gélek alkalmazásával is megoldható. Ezek a termékek a keringés fokozásában is segítenek. Aki szeretne jobban megismerkedni e kórral, de további információra is kíváncsi a teniszkönyök gyógyítása témában, annak ajánlott a tudnivalók között csemegézni a www.ewopharma.hu honlapon. Igaz, hogy a teniszkönyök ín-, illetve kötőhártya-gyulladást jelent, attól még nagyon is komolyan kell venni, hiszen ha túl sokáig nincs kezelve a kar, akkor a kórismék súlyosbodnak, és felmerülhet a műtét lehetősége is.

Print Friendly, PDF & Email