természetes antihisztamin

Természetes antihisztamin allergiás tünetek ellen

Az allergiás tüneteket a hisztamin nevű fehérje idézi elő, amit a szervezet termel olyankor, amikor találkozik azzal az anyaggal, amire érzékenyek vagyunk. Éppen ezért, a kellemetlen tüsszögés, orrfolyás és szemviszketés antihisztaminok segítségével enyhíthető a leghatékonyabban. Az egyik legismertebb természetes antihisztamin a csalán, ami gazdag quercetinben.

Ez a molekula képes meggátolni a hisztamin felszabadulását, ezért jelentős javulást lehet elérni, ha napi rendszerességgel bevisszük a szervezetünkbe. Megtalálható az almafélékben, a bogyós gyümölcsökben, a paradicsomban, a szőlőben, különféle teákban is, így igazából nem nehéz a mindennapjaink részévé tenni.

Ugyanakkor étrend-kiegészítő formájában is használhatjuk, ugyanis a természetes antihisztamint tartalmazó Allergy Forte egyik fő összetevője éppen a querticin. A termék csalán és akác kivonatot is tartalmaz, valamint ananász szár por és C-vitamin por is van benne, amelyek szintén nagyon hasznosak, ha a tünetek ellen természetes antihisztamin révén vennénk fel a harcot.