Több ezer ember búcsúztatta a Vidámparkot

Vidám Park
Vidám Park

Hétfőn este, szeptember 30-án végleg bezárta kapuit a budapesti Vidám Park és már október elsején hivatalosan is átveszi a területet a Fővárosi Állat- és Növénykert. A nyilatkozatok szerint családi szórakoztató park lesz kialakítva a mostani vidámpark helyén. A zárás előtt hétvégén 17 ezer látogató vásárolt jegyet, így méltó búcsú volt a szórakoztató központtól.

A Vidám Park Zrt. szóvivője szerint nagyon jól sikerült az utolsó hétvége és nem csak ez az egy hétvége, hanem egész szeptemberben rekord számú látogatottsága volt a parknak. Az intézmény 175 éve nyitotta meg kapuit, így szép pályafutást tudhat magáénak, amely ezúttal sajnos lejárt. Nem kell végső búcsút venni némely műemléki játéktól, hiszen az állatkert ígérete szerint némely játék üzemelni is fog, így valamennyire megmarad a terület vidámparki jellege. A szóvivő szerint nem szomorú hangulat uralkodott a dolgozók körében sem, hanem inkább nosztalgiáztak, hiszen szép emlékek bőven vannak. Tervek szerint 2017-ben fejeződnek be az átalakítási munkálatok, de már idén október elseje után nekilátnak és jövő év tavaszától már látogatható lesz ez a rész is. Lesz egy állatsimogatót is magába foglaló gyermekrész, emellett egy mesepark is a legkisebbeknek.

Ezek mellett kialakításra kerül egy terület, amely a honfoglaló magyarok állatait foglalja magába, de egy „szelíd” vidámparki elemeket magába foglaló részt is ígért Persányi Miklós, az állatkert főigazgatója. Egy korszak lezárult, de a jövőben is eredeti helyén marad az Europa Nostra díjjal is jutalmazott lovas körhinta, hullámvasút, barlangvasút, valamint a szintén védettséget élvező céllövölde hátsó falrésze és a dodzsem tetőszerkezete is.