top 10 szakállforma

TOP 10 szakáll forma egy népszerű barber shop szerint

Érdekes története van a szakállnak. Például az egyiptomiak kultúrájában a magas pozíció jelképe volt, az ókori kínaiak az erővel és bátorsággal társították. Ma is divat, de sok férfi nem tudja, hogy milyen szakállformát érdemes vágatnia, pedig bőven van miből válogatni. Ha kíváncsi vagy arra, hogy jelenleg mik a legnépszerűbb szakáll fazonok, akkor egyszerűen kattints az a76.hu linkre!

Természetesen a megfelelő választáshoz tisztában kell lenned az arcformáddal, mert enélkül nehéz meghatározni, hogy melyik a leginkább ideális. Léteznek klasszikusnak mondható formák, mert szinte minden arcszerkezeten jól mutatnak, de ugyanakkor vannak speciális fazonok, amelyek adott arcformára ajánlottak.

Örök győztes a borosta, amiről kijelenthető, hogy minden arctípuson remekül mutat és soha nem megy ki a divatból. Megfelelő hosszúságát körülbelül 3-6 mm-re becsülik. Igazán markáns, férfias külsőt kölcsönöz, karaktert biztosít az arcnak. Továbbá igen vonzó, férfias fazon a körszakáll, ami minden korosztályban népszerű. Tulajdonképpen a bajusz és a kecskeszakáll együttesét jelenti, itt a kettő összeérve egy kört alkot. Kiemeli az alsó arcrészt, ezért akkor válaszd ezt a fazont, ha illik a vonásaidhoz. A Balbo szakáll abszolút hangsúlyossá teszi az arc előnyös vonalait, ezt a fazont keskeny állal rendelkező férfiaknak ajánlják a szakemberek.

Az egyik legvagányabb választás a Full Beard szakáll, de ennél a fazonnál nagyon fontos a genetikai adottság, mert nem mindenkinek áll jól. Változó hosszúságban viselhető, ikonikus sztárok arcán gyakran látni ilyen arcszőrzetet. A Bandholz modell az egész arcot takarja, minél hosszabb és tömöttebb a szőrzet, annál jobban néz ki.

Kicsit formabontó, rendkívüli a következő szakálltípus, a Van Dyke. Talán éppen ezért még nem sorolható a legnépszerűbb fazonok közé. Keskeny állú férfiaknak ajánlott, például szív, gyémánt, ovális és szögletes formákhoz. De lehet választani a kecske, az oldalszakáll, a Garibaldi, az Imperial fazonok közül is, a lényeg az, hogy jól álljon.